Vad är en jul Melon?

Många av oss anser sommaren eller hösten vara högsäsong för meloner, men det finns en speciell sort av muskmelon som mognar i december. På grund av detta ovanliga vinter mognad, kallas det en jul melon eller Santa Claus melon. A Christmas melon s smak sägs vara för tankarna till en mycket söt honungsmelon, med en gul-orange kött och brokig grönt skal som liknar en vattenmelon.

A Christmas melon är ofta serveras på semester måltider i stället för Andra meloner som kan vara under lågsäsong och mindre smakrika. Många länder runt om i världen odla sorter av julen melon för att ge färsk frukt året runt. Christmas melon, till exempel, är ofta en av de 13 traditionella livsmedel som serveras vid en fransk julmiddag. Att hitta en jultomte eller Christmas melon kan kräva en shoppingtur till högre prisklasserna matbutiker eller specialiserade försäljningsställen producera, men tanken på att behöva färska meloner under hela semesterperioden bör finnas incitament. Experter föreslår letar efter en vinstock-mogna jul melon om möjligt, eftersom den extra tid på rankan innan skörden ofta ger ett mer tillfredsställande produkt. A Christmas melon kan också få mogna på ett counter-topp för ett par dagar, ungefär som en under-mogna cantaloupemelon eller muskmelon.

En mogen Christmas melon bör ha någon ge när trycket appliceras på blomändan. Det bör också vara relativt tung för sin storlek och har en behaglig doft. Matlagning och servering en jul melon börjar med att skära vertikalt genom melon och ösa ut frön och massa. Fruktköttet kan öste ut med en melon baller, skuret i mindre kilar eller skära i hanterbara bitar. Julen melon serveras vanligtvis av sig själv, inte i en fruktkompott eller andra blandade rätter melon.

Nästa gång du befinner dig ute efter en intressant sida med locket på din Tomte middag, överväga att erbjuda en ny jul melon som en kall sallad objekt eller hälsosam dessert.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.