Vad är en grönsak Wash?

En grönsak tvätt är en lösning som för tvätt grönsaker och frukter. Vegetabiliska tvättar kan vara kommersiellt eller göras hemma. De är utformade för att rena frukt och grönsaker av grov smuts och bekämpningsmedel eftersom vatten är dock inte alltid en effektiv renare. Även när säkra nivåer av bekämpningsmedel används, rester ofta fortfarande på råvaror. Bekämpningsmedelsrester och vax kan vara särskilt svåra att ta bort från producera med enbart vatten. kan en hemmagjord grönsaker tvätta skapas genom att fylla en ren dishpan, diskbänk eller skål med kallt vatten och lägger till 1 /4 kopp (60 ml) vinäger och 2 msk (30 ml) salt till vatten. Frukt och grönsaker som skall tvättas bör blöt i salt och ättika vatten i ca 15 till 30 minuter. Den ättika hjälper avlägsna bekämpningsmedel och vax och saltet hjälper lossa smuts.

Tvål, blekmedel eller rengöringsmedel får aldrig användas för att rena grönsaker och frukt, eftersom dessa produkter kan irritera mag-tarmkanalen. Kommersiella grönsaker tvättar finns i blöt och sorter spray. En vegetabilisk tvätt för blötläggning är ofta i pulverform som görs för att lägga av sked till en diskho eller skål med vatten. Spray grönsaker tvättar är avsedd att sprejas direkt på produkter och sedan torkas torra innan du äter frukt eller grönsaker.

Alla frukter och grönsaker bör tvättas efter att köpa dem. När produkterna skall förvaras i kylskåp bör det lagras som finns och sedan tvättas med en grönsak tvätta strax innan du äter. Även ekologiska grönsaker och frukt måste tvättas noga eftersom de kan ha smuts bygga upp dem. Skadliga bakterier som Escherichia coli (E. coli), Salmonella enteritidis eller typhimurium (Salmonella och Listeria monocytogenes) (Listeria) kan också hittas på fram om marken det har odlats i var förorenat genom avföring från bakterie-smittade nötkreatur. Tomater, meloner och groddar är speciellt känd för att vara mottagliga för härbärgerat skadliga bakterier.

Partiklarna i den förorenade marken kan finnas på produkten. Listeria orsakar potentiellt livshotande sjukdom Listerios. Salmonella och E. coli bakterier som orsakar diarré och kramper. Inte bara är det viktigt att noggrant rengöra grönsaker och frukt med ett vegetabiliskt tvätta, men det är lika viktigt att inte välja producera med någon öppen, blå eller mögliga områden, som bakterier kan komma in i maten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.