Vad är en elefant Apple?

Elefanten äpple, eller trä äpple, är en tropisk sur frukt hemma i Sydostasien. Frukten äts både mogna och omogna stadier, och det är vanligt i chutney och andra betade rätter. Frukten kommer till säsong på hösten månader, beroende på region, med förfall i oktober och november i Malaya och en längre skördeperiod, oktober till mars, i Indien. Elefanten äpple är en förvärvad smak: förutom att vara mycket mjölig, har en doft som vissa konsumenter finner stötande.

Elefanten äppelträd växer upp till 25 fot (7,5 meter) lång, i tropiska och subtropiska områden, och det kan också hämtas på relativt hög höjd. Det är en tät träd som föredrar full sol eller mycket ljus skugga och har mörkgröna, tandade, läderartade blad. Elefanten äppelträd har en kärna av några grenar på upp och långa hängande grenar återvända till jorden. Barken fjälliga och spined. Blommorna på trädet är vita till svagt röd i färgen och har en karakteristisk lukt som många tycker är mycket trevlig. är frukten av elefanten äppelträden inneslutna i ett hårt skal, som måste vara knäckt för att komma åt frukten. Detta kan uppnås genom att kasta frukten på en hård yta eller genom att använda en hammare för att knäcka skalet öppen. Elefanten äpple själv är brun och mjölig, med sammandragande och kåda anteckningar. Den har också en stark lukt, tillsammans med många små frön.

Även elefanten äppelträdet ansågs ursprungligen som en källa till mat för de fattiga, de senaste åren och mer mekaniserade tekniker skörd har populariserade i Sydostasien. Den knottrig, missbildade frukter är fortfarande relativt okända i USA, liksom många asiatiska frukter. Virket om elefanten äpplet är mycket hårt och uppskattad för byggapplikationer där varaktigt virke behövs. Under regnperioden, utstrålar trädet ett tuggummi som används i vissa delar av världen i stället för gummi arabicum, och det verkar i akvarell, bläck, lack och andra tillämpningar där gummi arabicum kan normalt användas. Produkter av elefanten äppelträdet används även i vissa traditionella indiska medicinen, och anläggningen sägs vara lugnande på matsmältningen.

Om du stöter elefant äpplen att köpa, leta efter frukt fortfarande i ett yttre skal. Skaka den lätt att se om frukten har blivit rubbas från sidorna av skalet, vilket tyder på att frukten är mogen. När du öppnar frukten bör massa vara en rik brun till färgen. Elefant äpple finns även på burk, men det är ofta inte helt mogen i det fallet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.