Vad är en Salamander ugnen?

Salamander ugnar är små broiler ugnar som är bra med ett antal uppgifter matlagning. Även om det är möjligt att baka eller laga mat i en salamander ugn, är verktyget oftare används för att smälta, rostat bröd eller brun det översta lagret av olika rätter. Ibland kallat en salamander slaktkycklingar är salamandern ugnen idealisk för fullbordande sammanfattning uppgifter utan att behöva värma upp större bakugn, såsom smältande ost på toppen av en hamburgare bulle. Det finns både hem och kommersiella versioner av salamander ugnen. Runt huset, ugnar av denna typ fungerar mycket bra för bakning burk kakor eller croissanter utan att värma upp hela köket. Ugnen är också praktiskt för Browning det översta lagret i en gryta, eller smältning ett lager ost ovanpå fatet. När det gäller att förbereda förrätter, är ugnen speciellt bra för beredning av fisk filéer, eftersom ugnen tillagar fisken ordentligt utan att torka ut. En salamander ugn kan också justeras till en mycket låg temperatur för att hålla en tallrik varm mat utan att bränna förrätt eller sidorna.

Kommersiella versioner av salamandern ugnen ofta konstruerade med två öppna ändar och placeras i ett utrymme mellan kök och servering. Detta fungerar mycket bra, eftersom kocken kan förbereda den grundläggande presentationen på en tallrik och skjut in det i salamandern ugnen i ena änden. Servern tar bort den uppvärmda plattan i andra änden och transporterar det till bordet. När servrar varna Diners att plattan är varm, det finns en god chans att maten transporteras genom en salamander ugn. Det finns flera fördelar med att äga en Salamander ugn. En har att göra med effektiv energianvändning. Denna mindre broiler typ av ugn som kräver betydligt mindre energi än en full sized ugn. Detta innebär att om uppgiften är att förbereda ett par enkla förrätter med ett vegetabiliskt eller två, kan maten placeras i grunda behållare och bereds på ett salamander ugn. Inte bara processen använder mindre energi, det inte heller värma upp köket någonstans nära så mycket som att köra större ugn.

Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att en salamander ugnen inte är rätt medium för att laga en hel kalkon eller skinka. Ugnen är också normalt inte det bästa alternativet om livsmedlet måste koka sakta för att bli genomkokt. Men när uppgiften att införa en glasyr eller smälter det översta lagret i en förberedd maträtt är salamandern ugnen ett utmärkt alternativ.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.