Vad är en Restaurang Guide?

En restaurang guide är en publikation som listar restauranger i ett visst område, till exempel en stad. Dessa publikationer är vanligtvis uppdateras årligen med hänsyn till ny information, såsom restaurang nedläggningar, ändrade adresser och nya restauranger. Det finns ett antal källor för restaurang guider, inklusive lokala turismen byråer, flygplatser och bokhandlar. Man kan också beställa dem på nätet om de vill förbereda sig för en resa.

Flera restaurang guider som Zagat Survey, Guide Michelin, och Harden's, är välkända guider med en lojal följande. Många andra företag publicera restaurang guider för samma områden som omfattas av dessa guideböcker, förutom andra regioner. Andra restaurangguider ingår i guideböcker för resenärer och publikationer gemenskapen i syfte att besökare och turister. En restaurang guide är ofta gratis eller billig att göra det lockande för besökare En typisk inträde på en restaurang guide innehåller namnet på en restaurang, plats, kontaktinformation, och timmar. Den innehåller vanligtvis en kortfattad beskrivning av den typ av mat som erbjuds i restaurangen, och ett betyg som är avsedd att påvisa bekostnad av en genomsnittlig måltid i restaurangen. Flesta restaurangguider även kvalitet manskap, som människor kan använda för att avgöra var de vill äta. Vissa kan nämna flera menyalternativ med namn för läsare som vill få en känsla för restaurangen. När det gäller Guide Michelin, det klassificeringssystem som är känd, få en stjärna i Guide Michelin är en oerhörd ära för en restaurang. Alla restaurangguider använder mer eller mindre samma system för deras betyg, att skicka representanter till restaurangen, vanligtvis flera gånger, äta mat och göra anteckningar om kvaliteten på maten, service, och atmosfären. Den Zagat undersökningen bygger på bedömningar från hundratusentals gäster som lämnar in sina betyg och recensioner. När en restaurang guide är uppdaterad, kan behörigheterna ändras också, särskilt om förlagen har anmält att ägandet, service eller standard i restaurangen har ändrats.

organisation av en restaurang guide varierar. Vissa är organiserad av kvarter, stad eller distrikt, så att människor kan hitta alla restauranger i en viss plats och jämföra sina bedömningar för att avgöra var att äta. Andra kan ordnas av den typ av mat som erbjuds eller av betyg. Restaurang guider kan också innehålla information om torghandel och dagligvaruhandeln i ett livsmedel guide som är avsedd att orientera besökare som vill laga mat själva.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.