Vad är en Honey Tangerine?

En honung tangerine är också känd som en Murcott orange och odlas endast i Florida. Det exakta ursprunget av frukten är osäkert, men det är tänkt att vara en blandning av en klementin och en söt orange, som kallas en tangor. Namnet Murcott hänvisar till Charles Murcott Smith som drev en plantskola i Bayview, Florida och tros ha utvecklat honung tangerine i början av 1920-talet. Ward J. Smith och WT Swindle sägs också ha varit inblandad i skapandet av honung tangerin. Den Murcott orange är den första frukten av sitt slag som säljs av produktnamnet på honung tangerin. Färgen på frukten varierar, men det är ofta en orange-röd om inte vintern odlingsförhållanden var varmt och då huden kan vara mer gul-orange. Den honung tangerine har något tillplattad letar formen av en typisk tangerin och är små till medelstora. Fruktköttet är ett levande orange och utsädet räkna är ganska högt med upp till 12-24 frön per honung tangerine. Huden är lite svårare att skal än en typisk tangerin.

Honungen tangerine är döpt efter dess söta smak och det är den sötaste sorten av tangerin. Den har en högre sockerhalt att honeybell, eller Minneola Tangelo, vilket är en annan sort av tangerin. Honung tangerine saft kan användas vid bakning efterrätter som orange kakor. Juicen är också utsökt i salladsdressingar och fruktsallader. För en snabb och enkel sommaren middag, kan du lägga honung tangeriner, konserverad fisk, dressing och brödkrutonger på en bädd av sallad greener. Du kan också kasta några segment honung tangerine i en stek i allra sista minuten till zip saker.

När du köper honung tangeriner, eller Murcott apelsiner, leta efter frukt som känns tungt och som har en mjuk, glansig hy. Tangeriner som känns väldigt ljus kan inte vara så saftigt. Honey tangeriner med skrumpna hud, gröna fläckar än vid stäven slut eller vita områden var som helst bör undvikas. Honey tangeriner förstöra snabbt jämfört med andra apelsiner och kan bara hålla ett par dagar i rumstemperatur och en vecka i skarpare lådan i kylskåpet. Honey tangeriner enbart odlas i Florida och är oftast bara mellan januari och mars eller april.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.