Vad är en Habanero Pepper?

En habanero peppar är en av de hetaste typer av chili peppers. Innebörden av habanero är "från Havanna" och habanero peppar transporterades från Kuba till Yucatan halvön. Idag är habaneros odlas främst i Yucatan, men också i Costa Rica, Belize, Kalifornien och Texas. Habanero Peppers används ofta för att göra varm sås. En del människor tror felaktigt att frön till en chilipeppar är den hetaste del. Egentligen är den hetaste delen av habanero och andra chilipeppar i skarp lipider kallas capsaicinoids . De finns i de högsta koncentrationerna i säckar av insida väggar peppar, endast en liten mängd capsaicinoids finns i fröna. Den habanero peppar är stark nog att irritera ögon och hud så många människor hantera även utsidan av habaneros med handskar.

artens namn på habanero pepper Havannapeppar Jacquin och är en del av Solanaceae familj. Flesta habanero sorter mognar från grönt till orange och har en Scoville heat rating mellan 150. 000 till 325. 000. Det Scoville system för rating mängden värme i chili peppers uppfanns av en tysk vetenskapsman vid namn Wilbur Scoville. Hans system är inte helt vetenskapligt eftersom testerna är baserade på människors smak och är ganska subjektiva. Ändå Scoville enheter till stor hjälp med att jämföra den ungefärliga kryddighet nivåer mellan olika typer av paprika. Den Scoville smaktester använda olika chilipeppar blandat med en neutral smak mat och sedan mängder av peppar används successivt minskat för att se hur länge testare kan fortfarande behålla smaka hetta peppar används. The Red Savina ™ olika habanero är glänsande rött till färgen, har en skrynklig utseende och oftast har en Scoville rating över 325. 000. Enligt Guinness World Records , en Red Savina ™ betygsatt 577,000 Scoville enheter och är den varmaste paprika i världen tills Naga Jolokia peppar kom längs, toppade listorna SHU på över 1. 000. 000. Frank Garcia, en av grundarna av GNS kryddor, utvecklat Red Savina ™ peppar från röda frukter habanero växt fann han växer i sin orange frukter habanero området. Han använde frön från den första röda habanero planta att utveckla Red Savina ™.

The Chocolate och Scutaba är andra sorter av habanero. Choklad habaneros har en skrynklig utseende och börja som en grön planta med grädde färgade blommor. De mognar till en choklad brun färg. Den Scutaba habanero är en slätskaliga och smakrika olika habanero som är röd i färgen. The Scotch Bonnet chilipeppar ibland förväxlas med habanero som det också är medlem av arten Havannapeppar . The Scotch Bonnet har en liknande smak till en habanero, men är motorhuven-formad och oftast odlas i Västindien.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.