Vad är en Champagne Flute?

Champagne Flute anses både glas och Stemware. Det är normalt en lång smal glas med en lång stam, båda ungefär lika långa. En rund bas stöder stammen, och längden på skaftet är önskvärt eftersom det innebär att du kan hålla stammen utan att röra glaset eller flöjt portion. För dem som tycker Fine Champagne, hålla temperaturen stabil är önskvärt. Hängande på glaset del och dricker påverkar temperaturen på champagne, producerar varmare champagne och färre bubblor.

De flesta människor som tycker om champagne och andra mousserande viner citera både smak och gasutveckling som viktiga faktorer. De kan därför vill investera i en champagne flöjt som är väl tillverkas, och inte helt slät på insidan. Den smala skål på toppen av en flöjt bidrar också till att hålla bubblor från att fly. Vad dricker champagne önskar är en champagne flöjt som kommer att ge massor av bubblor, kallas nucleation . En extremt platt slät yta på insidan av glaset en del kommer inte så många bubblor och kan därför vara önskvärt. För mycket porlande i glaset kommer att orsaka bubblor att bilda och brast alltför snabbt. Detta kan vara särskilt viktigt när du serverar champagne som Dom Perignon? som kan kosta över $ 100 $ (USD) per flaska. Du vill naturligtvis en champagne flöjt som kommer att hålla denna dyra dricka läsk. Om du är ett fan av mikro-brygger eller göra ett eget öl, med ett glas som ger nucleation kan också vara önskvärt. En del människor föredrar att dricka finare öl ur champagne flöjter. Återigen kommer att hålla champagne flöjten vid dess stam inte påverka öl temperatur, och den speciella ytan av finare champagneglas kommer att hålla öl trevlig och champagne. Champagnen flöjten är också praktiskt i catering och inställningar restaurang där servitörer serverar fat med champagne till gästerna. Eftersom basen av glas är smal, kan du passa fler koppar på en bricka. Det kräver stadiga händer att bära en bricka fylld med champagne flute glasögon. De kan lätt spets eller skjut och producera beklagligt olyckor eller spill. När du väljer en champagne flöjt, rekommenderar de flesta vinentusiasterna letar efter blyfri kristall. Waterford Crystal, tillverkas i Irland anses ofta den mest önskvärda val. Det kan också mycket vacker, och tillverkning garanterar en viss kvalitetsstandard. Det innebär också att du kan betala ganska lite för glasögon, ibland så mycket som $ 40-50 US-dollar (USD) för ett enda glas. Å andra sidan kan detta pris vara väl värt det om du vill njuta av champagne på det sätt som rekommenderas av sommelierer.

I bankett eller catering inställningar, kan det vara bra att använda billigare champagne flöjter, eller ens faten champagne, som har ett mycket större skål. Vanligtvis i sådana sammanhang, är champagne konsumeras alltför snabbt för den att förlora mycket skumbildning. Ytterligare tefat brukar vara lättare att dricka ur och att bära.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.