Vad är en Champagne Cake?

Champagne kaka har flera definitioner. I vissa recept är champagne kaka en vit tårta med champagne till som är tänkt att ge kakan en extra gnista eller bubbla. De flesta är bekanta med rosa champagne tårta: ett vitt lager kaka fylld med antingen bayersk kräm eller rom, vanilj och frostade med rosa smör grädde glasyr. Det är svårt att spåra ursprunget till champagne kakan. Kakan är vanligast i samband med detaljhandel bagerier, och förmodligen härrör från andra kakor som skulle ha använt en bayersk grädde eller vaniljkräm fyllning. Ibland kommer man finna champagne kaka fylld med vispgrädde i stället för någon av ovanstående. Det beror till stor del på bageriet förbereda champagne kakan.

De flesta varianter av champagne kaka, vare sig rosa eller vitt, börja med ett vitt lager kaka. I bagerier, naturligtvis, kan en för ark tårtor för många människor hungriga till dessert. Men är den typiska presentationen en rund kaka av två eller tre lager.

Normalt bör det champagne kakan kroppen vara lätt, och skummande. Det är svårt att kopiera gasutveckling i form av kakor. Detta kan vara varför vissa bagare vände rom smaksatt vaniljsås, att ge kakan en något alkoholhaltiga smak. Om du gillar smaken av rom, men inte alkoholhalten, är det bra att veta att de flesta kommersiella custards görs med rom smakämnen. Rom smaktillsats, som vanilj extrakt har en liten mängd alkohol, men det är totalt försumbar jämfört med att lägga verkliga rom.

För purist innehåller rom vaniljsås real rom. Dessutom kakan kan få ett litet skikt av rom innan du lägger den vaniljsås. Detta liknar de många italienska kakor som är blöt eller åtminstone bevattnas med rom. Som ett alternativ till vaniljsås, rom smaksatt vispgrädde, eller bayerska grädde, vaniljsås med vispad grädde vikas ihop, kan ge en mycket fluffig fyllning för champagne tårta.

Typiskt, champagne tårta toppad med ringlad spån av vit choklad, eller i fallet med rosa champagne kaka, vit choklad som har dött rosa. Detta skall läggas till efter tårtan är helt matt med smör grädde. En variant på standard champagne tårtan är choklad champagne tårta. Fyllning val förblir desamma, men choklad spån istället används för att toppa tårtan. Liksom tenderar kakan kroppen till ett ljus choklad tårta, tung på äggvitorna så det är både fluffigt och fuktig.

Champagne kaka verkar vara att göra något en comeback de senaste åren. Det har blivit ganska populärt att fungera som bröllopstårta och anpassar sig väl för detta ändamål. Det bröllopstårta av denna typ går bra med traditionella skålar med torr champagne.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.