Vad är en Brandy och Soda?

Brandy har en längre tid, och görs av processen för att jäsa vin. Den blev populär som export från Europa i det 16th århundradet, medan uppfinningen av sodavatten inträffade långt senare, i slutet av 18th century. Förvånande nog ansågs båda hälsosamma drycker. I själva verket tänkte kombinera konjak och soda att dra fördel av två läkemedel favoriter, brandy med dess lugnande effekt, och kolsyrat vatten, som ansågs vara sig bra för människor. Du kan hitta referenser till brännvin och soda i tidskrifter med anor från tidigt 19th century. Soda skulle kunna bidra till att minska smaken av sämre konjak, och det dracks både som läkemedel, och bara för dess smak. Inbördeskrig deltagare skriver om mängden konjak och läskförbrukningen, och drycken förekommer i många exempel på viktoriansk självbiografi och fiktion. Det är ofta särskilt förknippad med England, där brandy varit mer populär än whisky och soda.

Många drycker följa de grundläggande konjak och soda recept: Whisky och soda, whisky och soda, bourbon och soda, och listan fortsätter. Recept skiljer sig något om hur mycket brännvin per soda, och ibland på garnering (även citron är tänkt standard garnering). De flesta recept på brännvin och soda är som följande:
  Använd en lång mager glas, som ibland kallas Collins glas.
  Tillsätt 2 ounces (. 06 liter) brännvin.
  Fyll glaset med is.
  Toppa brandy med sodavatten, typiskt club soda.
  Rör om innehållet en aning.
  Garnera med en citron.
från drycker som konjak och soda, ser vi många andra drycker uppstår. Det finns också varianter på vilka typer av konjak till användning. Vissa beröm med körsbär eller aprikos konjak i motsats till de mer traditionella druva brandy. Vissa dryck historiker antyder att konjak och soda till med bitter var sannolikt en av de första "cocktails" som finns. Om det finns många påståenden om vem och när den första drink gjordes.

Andra tidiga kombinationer med brännvin innehålla enkel vatten, te, och i vissa fall champagne. Tidigt Champagne cocktail eller champagne punsch kan ha funnits före konjak och soda. Trading läsk för champagne kan ha betraktats som ett logiskt val med tanke på den kolsyrade natur båda drycker.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.