Vad är brysselkål?

brysselkål ( Brassica oleracea ; gemmifera Group) se ut och smaka som små kål, med en diameter på ca 1 tum (2,5 cm). Kända för franska som choux de Bruxelles, Brysselkål är enormt populära i Storbritannien, där konsumtionen betydligt högre än i USA.

exakta ursprung Brysselkål är okänd , men historien placerar grönsaker i Bryssel, Belgien, någon gång i det sextonde århundradet. Thomas Jefferson krediteras med att introducera brysselkål till USA. Han förde växten till Virginia från Paris 1821.

Brysselkål är extremt kallt tåliga och överlever även ett första frosten. Några fans av denna grönsak anser att en borste med kallt även bidrar till att utveckla sin smak. Plantorna är lätta att odla i hemmet trädgård och växtperioden är relativt lång. Stället för att bilda en stor gemensam chef, eftersom deras kål kusin gör, brysselkål form längs en lång stjälk. Ungefär 20 till 40 skott kommer att växa på en stjälk som kan nå en höjd av 3 meter (1 m).

Brysselkål är en stor källa till vitamin A, C och K. De innehåller järn, fibrer, kalium och B-vitaminer också. Dessutom, brysselkål innehåller även folat, protein och antioxidant beta-karoten. Brysselkål finns färska och frysta, året runt.

Med tanke på deras ställning som näringsmässiga kraftpaket, det är olyckligt att Bryssel pipar har lite av ett dåligt rykte. Kokt ordentligt, har de en förvånansvärt delikat smak, nästan nötaktig och lätt söt. Strukturen på ett korrekt upprättade Bryssel gro bör gaffel anbud. Felaktigt kokta, det vill säga överkokt, brysselkål release illaluktande gaser och har en obehaglig grötig konsistens.

Det traditionella sättet att förbereda brysselkål innebär tvätta dem och ta bort alla lösa eller gulnade yttersta bladen. De små huvuden bör vara kompakt, fria från hål, vilket kan tyda på närvaro av insekter, och enhetlig storlek för att säkerställa jämn tillagning. Stammen slut är trimmad, och ett kors kan skära in i stammen om så önskas. Mycket stora groddar kan halveras innan matlagning.

brysselkål kan vara kokt eller ångad, bara tills de är mjuka. Alternativt kan groddar rostas i en varm ugn. Detta resulterar i läckra, öm, söt brysselkål med spröd yttersta bladen. Till ugnen, steka brysselkål, helt enkelt rengöra dem som beskrivs ovan, skära dem på mitten och placera i en stor skål. Ringla med olivolja och strö över grovt salt och nymalen svartpeppar. Slänga väl för lackering. Sprid skott i ett enda lager på en plåt och rosta i 425 ° F (220 ° C) ugnen i ca 15-20 minuter, tills långt browned och anbud. Använd en stekspade för att stänga av skott gång halvvägs genom matlagning. Serveras varm eller rumstempererad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.