Vad är ägg från frigående höns?

Termen "frigående" används oftast för att hänvisa till alla djur som får ströva fritt genom åkrar, snarare än att begränsas till en bur eller låda. Frigående höns är höns som har tillgång till gräs för åtminstone en del av dagen och ägg från frigående höns är att ägg från frigående höns producerar.

Även om USDA har strikta riktlinjer för vad som utgör en frigående kyckling, finns inga sådana riktlinjer för ägg från frigående höns, och så termen kan användas vid behov och ibland missbrukas av handlare. Bur-free är en annan term med samma betydelse-många ägg i dagligvaruhandeln är märkta "frigående" eller "bur-free", och kan kosta mer än dubbelt så mycket som traditionella ägg från burhöns.

Normalt frigående höns är friskare och har en mer näringsrik kost än höns som hålls i burar hela tiden. Som ett resultat av ägg som verkligen är "frigående ägg" brukar ha hårdare skal, mer gyllene äggulor, och en bättre smak än vanliga ägg.

Många människor köper ägg från frigående höns av etiska skäl, eftersom de har intrycket av att fritt är utbud höns behandlas mer humant än burhöns. Tyvärr är detta inte alltid fallet. I många kommersiella gratis operationer olika ägg, är höns debeaked och avsiktligt svälta, så att de fortsätter att lägga ägg, precis som burhöns är. Det bästa stället att köpa ägg från frigående höns är från en liten gård eller bondens marknad. Många gårdar höja höns och sälja ägg från frigående höns från kycklingar som inte missbrukas. Om du har utrymme, kan du även överväga att höja din egen kycklingar och hålla höns för sina ägg. På så sätt kommer du att kunna vakna upp till läckra frigående ägg varje morgon. Detta är ett betydande åtagande, dock. Genom att göra detta måste du kontrollera att du har tillräckligt skydd för kycklingar, och att ni kommer att kunna förse dem med högkvalitativ mat varje dag.

Att byta till ägg från frigående höns är en växande trend i hela världen. Googles huvudkontor har nyligen beslutat att endast använda ägg från frigående höns i kafeterian, och Kanadas University of Guelph lantbruksskola har förbundit sig att bara servera ägg från frigående höns i deras matsal.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.