Vad är Shirataki Noodles?

Shirataki nudlar är en typ av Asiatiska snabbnudlar göras från roten av konjak anläggningen. Nudlarna är mycket höga i fiber, men har en låg kolhydrater, vilket gör dem mycket populära bland vissa dieters. Precis som andra livsmedel som innehåller mycket fiber, kan Shirataki nudlar ha andra hälsomässiga fördelar också, bland annat minskar risken för hjärtsjukdomar och vissa cancerformer. Shirataki nudlar finns på de flesta asiatiska specialbutiker samt stora matbutiker i områden med stora asiatiska befolkningen. Namnet shirataki betyder vit vattenfall på japanska, en hänvisning till hur nudlarna ut när ut ur förpackningen. De är vanligtvis förpackas våt i plast, vilket innebär att de är redo att användas omedelbart och kan lagras i upp till ett år i rumstemperatur. När inleds bör nudlarna tömmas och sköljas före användning. Texturally, nudlarna är lite seg och fjädrande och nudlar inte har en stark smak. Utseende, shirataki nudlar likna risnudlar, med en vit och lite genomskinlig färg. är The konjak växt känd genom en rad andra namn, inklusive Amorphophallus konjak , konjaku, konnyaku ", och elefant Yam. Anläggningen är faktiskt inte hänför sig till de personer i jams familjen, så att tro att shirataki nudlar är gjorda av jams mjöl är felaktig. Plantorna kan uppgå till 30 inches (76 cm) i höjd, och har mörkt gröna blad med vita fläckar. När konjak blommor, den producerar stora lila till brunt blomningar. Konjak är odlade från Indonesien till Japan för sina ätliga knölar.

Shirataki nudlar kan användas i många olika rätter. De är underbara i asiatiska stir fries, eftersom de kommer att ta på smak av såsen och använda kryddor. Många dieters har också använt nudlarna framgångsrikt i västra rätter också, inklusive nudel sallader och middagar pasta. Den något bland shirataki noodle återspeglar smakar mycket bra, och det enda verkliga begränsning av dess användning är fantasin hos kocken.

Diners bör vara medvetna om att shirataki nudlar tenderar att expandera i magen som matsmältningsenzymer agera efter de Glucomannan, den viktigaste ingrediensen ur konjak rot. Om du experimenterar med shirataki nudlar för första gången, är det rekommenderat att du försöker en liten servering först, för att undvika känslor av svälla och obehag. Om strukturen på shirataki nudlar är inte din smak, kan du prova tofu shirataki nudlar, som blandas för att skapa en mer bekant nudel konsistens.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.