Vad är Sesame Noodles?

Sesame nudlar har ett sätt att synas på husmanskost middagar, på att ta ut menyer och lätt att göra kokböcker. Generellt är sesam nudlar gjorda av en berikad pasta som spagetti eller linguine, och belagd med en jordnötssmör dressing. Även dessa former av sesam nudlar är njutbara, tycks de nakna föga likhet med flera autentiska asiatiska recept.

Noodles har en historisk roll i den kinesiska kosten, som går så långt tillbaka som till Handynastin av 206 f. Kr. . Ses som viktiga stärkelse som behövs för att balansera proteiner är nudlar konsumeras av det kinesiska folket på regelbundet. Kinesiska nudlar serveras i en mängd olika sätt, bland annat soppa, stek, och till och med kalla rätter. Många kinesiska rätter kräver användning av sesamolja, och kalla nudlar ofta plaskade med denna olja innan servering. Denna praxis kan ha gett sesam nudlar deras start.

Bra sesam noodle recept kräver en emulgerade blandning av sesamolja, vitlök och jordnötssmör. Great sesam nudlar har en djupare känsla för smak, utöver jordnöt och sesam dressing, finns en subtil skikt av söta och syrliga. Genom att införliva både ättika och socker i dressing, sesam nudlar kan erbjuda flera skikt av smak.

Äkta kinesiska kockar vanligen föredrar att göra sina egna nudlar från scratch, dock kan förpackas äggnudlar användas. Några recept substitut asiatiska sesam pasta i stället för jordnötssmör. Asian sesam pasta liknar tahini, en arabisk sesam pasta. Beroende på din nivå av komfort med förband, kan denna ersättning visa utmanande. Smooth jordnötssmör är vanligtvis lättare att emulgera än sesam pasta, så välj dina ingredienser klokt. Att göra sesam nudlar, koka nudlar i saltat vatten tills bara anbud. Dränera det kokta nudlar och skölj väl i kallt vatten. Vispa ihop dressing som sakta LÄTT REGN oljan i jordnötssmör eller sesam pasta. Häll dressing över den kalla nudlarna och servera.

Sesame nudlar kan serveras vanligt eller med sauterade grönsaker. Vissa recept kräver tillsats av strimlad kyckling medan andra införliva hackad lök. Det finns också recept att lägga kinesisk broccoli eller vattenkrasse. I båda fallen många recept uppmuntra kockar att bestryka ingredienserna jämnt med sesam dressing innan integrera med nudlar. Sesame nudlar kan avnjutas på egen hand eller som ett komplement till en annan maträtt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.