Vad är Orange Tomater?

Enkelt uttryckt, orange tomater är tomater som är orange, snarare än den mer konventionella röda. När man pratar om orange tomater är de hänvisar antingen till vissa sorter släktklenod tomat som är orange till färgen, eller till ett speciellt uppfödda tomat sorter som har mycket höga halter av beta-karoten. I båda fallen kan det tomat ser lite konstigt och säkert särskiljande, med en ljus orange utsida och en orange inredning. Men orange tomater smakar precis som vanliga tomater, men de kommer naturligtvis att producera orange ketchup, tomatsås, och blandar saft. I en värld av släktklenod tomater, tomater finns i många färger. Förutom klassiska röda, arvegods också kommit i orange, gult, grönt och lila. Det är inte heller ovanligt att se tomat druvsorter som är streckade med flera färger. Några kända släktklenod orange tomater är: Dad's Sunset, Golden Jubilee, Orange King, Sweet Orange, Uteplats Orange, Dr Wyche Gula och Yellow Brandywines. Alla dessa sorter har ett distinkt utseende, konsistens och smak.

Orange tomater i släktklenod trädgård finns i en mängd storlekar, från små körsbärstomater till stora, saftiga beefsteaks. Många människor vill växa släktklenod tomater för att de ser ovanliga, och eftersom de tenderar att vara packad med smak, och smaken är mer komplex och intressant än en vanlig röd tomat stormarknad. Orange tomater kan användas i sallader, juicer, pizza, såser, och så vidare, lägga smak och färg. De tenderar också att vara lägre syra än röda tomater, vilket kan vara lockande för människor som har sagt att äta en låg syra diet.

Orange tomater illustrerar den otroliga mångfald av sorter släktklenod tomat. Om du tänker på tomater som fadd röda grönsaker upplag producera avsnitt eller instoppad i burkar, har du inte haft möjlighet att se olika färger, former, storlekar och smaker i tomat världen. Ett bondens marknad eller grönsakshandlare är ett bra ställe att börja när de söker efter nya tomatsorter, och du kan även prova på att de själva odlar hemma med frön eller groddar som kan erhållas från trädgården förråd eller släktklenod leverantörer tomat.

John R. Stommel, en jordbruks forskare i Maryland, har åstadkommit en mycket speciell sort orange tomat. Hans orange tomater är orange, eftersom de har en extremt hög andel av beta-karoten, samma ämne som vänder morötter och pumpor orange. Detta ämne är oerhört värdefullt i människans kost, Stommel hoppats på att göra betakaroten konsumtion lättare med sin orange tomater, som inte hade släppts på den öppna marknaden från och med 2008, även om de sannolikt kommer att visas inom kort.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.