Vad är Non-Dairy Creamer?

utan mejeriprodukter Creamer är ett mjölk eller grädde substitut som används främst som smaktillsats kaffe och te. Det finns en mängd icke-mejeriprodukter creamers göras med olika produkter, men de flesta av standarden eller mest kända varumärken innehåller proteinrika mjölk derivat kasein i form av natriumkaseinat. Av denna anledning veganer och vegetarianer vissa väljer att använda en sojabaserad utan mejeriprodukter Creamer istället. Andra ingredienser i typiska icke-mejeri Creamer omfatta majsstärkelse och vegetabiliska oljor.

Nestlé's Coffee-Mate ™ är den första och är förmodligen den mest kända icke-mejeri Creamer, hitting marknaden 1961. Idag finns det många populära märken inklusive Cremora ™, International Delight ™, Flavor Charm ™, och Coffee Rich ™. Utan mejeriprodukter Creamer är laktosfria, vilket kan förklara grundläggande skäl tillverkare ville att märka dessa produkter som "icke-mejeri," eftersom detta skulle locka de konsumenter som är laktosintoleranta, eller inte kan konsumera mjölk och grädde.

Icke-mejeri Creamer kommer i pulverform eller som en kyld vätska. Fördelar med pulver är att det inte kommer att svalna ditt kaffe och har en längre hållbarhet. Men vissa tycker flytande utan mejeriprodukter Creamer bekvämare och rikare i konsistens och smak. Generellt rekommenderas att flytande icke-vara mejeriprodukter creamers förbrukas inom 14 dagar efter öppnandet produkten. Förutom sedvanlig utan mejeriprodukter Creamer, många tillverkare erbjuder en mängd olika smaksatta creamers. Franska Vanilla, Caramel, Hazelnut, irländska Crème och makadamianöt är bara några av de många valmöjligheter som kan göra vanligt kaffe smakar som om det kom från en dyr kaffe-hus istället för ditt kök. En icke-mejeriprodukter Creamer som är sojabaserad inte kommer natriumkaseinathalt eller andra animaliska produkter eller derivatinstrument. Crème de la Soy ™ är ett exempel, och Silk Original Creamer ™ är en annan sojabaserad utan mejeriprodukter Creamer. Dessa produkter är säkra för veganer och för de vegetarianer som vill undvika animaliska produkter.

En del människor föredrar att göra sina egna icke-mejeri Creamer med majsstärkelse, pulvriserad socker och extrakt smak (t. ex. vaniljextrakt). Receptet skall blandas i lite kallt vatten innan det rörs i en varm dryck.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.