Vad är Neufchatel Cheese?

Neufchatel ost är en slags fransk ost, uppkallad efter en by i nordöstra Frankrike där det ofta framställs. För amerikanska konsumenter, termen "Neufchatel" kan vara lite förvirrande, eftersom amerikanska ostproducenter använda "Neufchatel" för att beskriva en typ av fettsnål mjukost som dramatiskt skiljer sig från äkta franska Neufchatel ost. Franska Neufchatel finns ofta tillgänglig på fina ost butiker och stora marknader, och det kan ibland erhållas via specialitet också importörer.

Mat historiker tror att Neufchatel är en av de äldsta franska ostar, med tillverkning i Normandie region går tillbaka till omkring sjätte århundradet CE. Denna ost finns i två former: en omogna krämig form, och ett moget grynig version. Den kan användas i en mängd olika rätter, allt från cheesecake till sallader, och det är mycket populärt i många delar av Europa. Många amerikaner ser Neufchatel ost i färsk form, märkt som "farmer's ost. " I omogna form är Neufchatel ost snö-vita, mjuka och lätta att sprida, med en antydan av vittra. Eftersom osten mognar, blir det mer stickande, utvecklar ett mjukt skal, och blir mer smulig. Svålen liknar det Brie och andra kända franska mjuka ostar, är mjuk och torr med en något sammetslen textur, och det är fullt ätlig. Klassiskt, är Neufchatel ost gjuten i form av ett hjärta, trots att osten kommer också i tegel och stockar.

Aging för Neufchatel ost i allmänhet tar cirka åtta veckor. Den lagrad ost kan spridas på bröd, som ingår i olika recept, och som anges på ost fat med andra ostar. Den något korniga strukturen på lagrad ost är ganska tydlig, och för vissa är det lite oväntat, men det kan vara ganska trevlig. Färska Neufchatel ost kan användas i recept som kräver mjuka ostar, och det kan också spridas på bröd, som används i desserter, och smulad över sallader.

Enligt en populär legend, utvecklades American cream cheese med en cheesemaker som faktiskt försöker göra Neufchatel ost. Resultatet av osttillverkning processen var en mycket mjukare, silkier färskost, och cheesemaker insåg att det skulle vara idealisk som en mjuk bredbar ost. Cream cheese är avsedd att konsumeras färska, och det är normalt inte gjuten och äldre i Neufchatel stil. Färskost märkt som "Neufchatel" är lägre fetthalt än vanlig färskost, med en mjukare konsistens och en mycket hög fukthalt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.