Vad är Lapsang Souchong?

Lapsang Souchong finns en mångfald av kinesiskt te som är mycket populär i södra Kina och i vissa andra delar av världen. Dricker av te har ett älska /hata förhållande med det, tack vare det mycket starka och mycket distinkta smak. En kopp Lapsang Souchong är förvisso sällan glöms bort, oavsett om man finner det njutbart. Många marknader och butiker te säljer ett sortiment av Lapsang Souchong i looseleaf och packats stilar, med lösa blad i allmänhet är att föredra eftersom det ofta är av högre kvalitet.

Liksom alla svarta teer är Lapsang Souchong görs från bladen av Camellia sinensis planta. Det är hanteringen av teblad som bestämmer slutlig smak, och när det gäller Lapsang Souchong, är av mycket unik. Första, te bladen är vissna något över öppen eld. Därefter är det tillåtet för dem jäsa något i stora tunnor, innan de torkas hela vägen i stora GENOMBRUTET ARBETE korgar, åter över öppen eld.

Resultatet av denna komplexa vulkningen är en mycket rik, rökig olika te. Många beskriver smaken som fullvärdiga och varm, mycket passande för cool dagar. Förutom att ha en rökig smak, Lapsang Souchong också har en mycket stark lukt av rök som är lätt att identifiera personer som är förtrogna med te. Eftersom Lapsang Souchong betyder "rykande te" på kantonesiska, är detta inte förvånande.

Upprinnelsen till Lapsang Souchong är ganska gamla. Te har sitt ursprung i Fujian-provinsen, längs den sydöstra kusten av Kina. Enligt populära mytologin uppfanns te när ett gäng soldater störd verksamhet vid en te bolag. Bekymrad över att tebladen kan röta, rostat de anställda snabbt dem över öppen eld för att torka ut, skapar den första rökt te. En annan historia antyder att te utvecklades av en slump, när handlare kastade förpackningar av te ner för nära elden, vilket resulterar i en omsorgsfullt rökt te i andra änden av leden.

Detta karakteristiska rökiga te är den ursprungliga ryska Caravan, först förde land för handel med ryssarna runt 19th century. True Lapsang Souchong tenderar att vara något starkare än ryska Caravan, och när de görs av hög kvalitet blad, är det ganska samlarobjekt. Lite te samlare vill också ålder deras Lapsang Souchong för en ännu mer rik smak som gränsar till krämig när väl bryggs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.