Vad är Kök saxen?

Kök saxar är behändiga redskap som inkluderar två vassa blad drivs med ett par handtag. Bladen på saxen arbetet att skära i kött och andra livsmedel från två håll samtidigt. Som ett resultat, kan ett par kök sax hantera ofta ett arbete runt köket som skulle vara mycket svårare att åstadkomma med en enkel kniv. I utseende, kök sax är väldigt likt en sax som används i sömnad och liknande uppgifter. De två blad består av en hård metall, vanligen rostfritt stål. Handtagen är också normalt består av rostfritt stål, även om stål handtag kan vara belagd med ett skikt av skyddande och halksäker plast. Billigare märken av saxen kommer innehålla metall blad som är inbäddade i ena änden i plast handtag.

Även om den allmänna utformningen av köket saxen är som det av någon annan typ av saxar, finns ett par viktiga skillnader. Stödpunkten på bladen är placerade längre från handtagen än i andra sax mönster. Den här placeringen bidrar till att öka förmågan att vinkla bladen i precis rätt riktning för en styckning uppgift. Samtidigt gör designen också möjligt att öka graden av påtryckningar som utövas så handtagen används för att flytta bladen mot varandra. Dessutom finns det tips blad ofta rundade eller trubbiga snarare än att komma till en punkt, även om detta inte alltid fallet. En av de vanligaste uppgifterna med hjälp av köksredskap av denna typ skär genom kött. Kök saxar är ovärderlig när du klipper upp en hel kyckling till stekning. Bladen på saxen lätt skär genom ben, vilket gör det relativt lätt att separera bitar efter kockens önskemål. På samma sätt, andra styckningsdelar av kött som innehåller ben kan också skäras enkelt kök med sax.

Tillsammans med skär genom kött, kan dessa praktiska köksredskap gör det också möjligt att snabbt skära i gröna bladgrönsaker. Saxen fungerar speciellt bra när skär igenom buntar av grönkål, collards eller greener rova. Buntar med sparris spjut eller grön lök kan också snabbt skärs i små sektioner med ett par kök sax. Vissa kockar anser att använda sax för dessa typer av program fungerar bättre än att använda en hackning kniv och en skärbräda.

Kök sax eller saxar kan köpas på ett antal försäljningsställen. Köksbutiker ofta bära saxen i flera storlekar och utföranden. Home butiker är ofta kök sax i deras val av kök poster. Billiga märken av saxen finns i hemmet del av många rabatterade försäljningsställen. Några märken är också rutinmässigt finns i snabbköp. Även mer avancerade versioner av saxen kan vara något dyrt, de är också sannolikt att pågå i många år av oavbruten användning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.