Vad är Irish Breakfast Tea?

irländska frukost te är en stark, fyllig blandning av svarta teer. Te är kraftigt berusad i Irland, vilket förklarar namnet, och det är förenat med frukost te i resten av världen. Fans av irländska frukost te säga att robust smak bidrar till att vitalisera dem på morgonen, vilket leder till en mer produktiv och trevlig dag. Många butiker och varuhus te bära irländska frukost, eftersom te är mycket populärt i många länder. Det primära svart te i irländsk frukost är Assam te, uppkallad efter en region i Indien. Te har odlats i Assam i århundraden, och området är känt för sina mycket mörk, rik, maltig svart te. Assam är ett lågland te, till skillnad från många teer som odlas i högländerna i olika regioner i världen, och det har varit en viktig del av den indiska kulturen sedan omkring 1000 CE, om inte tidigare. Assam är ett av de största te producerar regioner i världen. Den te fabriken är faktiskt klassificerats som en underart av Camellia sinensis , i ett erkännande av det faktum att det är betydligt skiljer sig från de flesta teer. Camellia sinensis assamica varierar kraftigt i kvalitet, beroende på hur den odlas och skördas. Hög kvalitet Assam te intygas av de Tea Board of India, så att konsumenterna och te blandning företag att välja en särskild särskiljningsförmåga Assam.

Irish Breakfast tea är sällan ren Assam te, det oftast innehåller en blandning av svarta teer inklusive Darjeeling, blandade att producera en mörk, lager smak. När bryggt är te i allmänhet ett mycket mörkt röd till brun färg. Det kan bli garvsyra om det är overbrewed, men ett perfekt bryggt kopp kommer helt enkelt bli livlig i smak med en underton av mörk, rikt jästa malt. Te brukar serveras med grädde och socker till fyllig ut den intensiva smaken.

Som regel är det bästa irländska frukost te finns i looseleaf form. Lösa blad te är gjort av de bästa delarna av te anläggningen, eftersom den är synlig för konsumenten, och när det bryggs, långsamt utvecklar sig att släppa sin smak. Helst ska te bryggt vara löst i en kastrull, gör det möjligt att helt expandera i vattnet, med koppar te hälldes genom silar för att ta bort bladen. Säckar irländska frukost te varierar i kvalitet, med några väskor är helt acceptabelt, medan andra är fyllda med lock som kan göra te bitter eller tråkigt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.