Vad är Immersion Frysning?

Immersion Frysning är en metod för att förbereda kommersiellt frysta livsmedel så att produkten är lämplig för konsumtion under en lång tid. Processen bidrar till att låsa in fukt samt bevara smak och smak av bearbetade livsmedel. Här är lite information om processen med nedsänkning frysning och varför processen har visat sig vara så framgångsrik i livsmedelsindustrin.

En av de viktigaste tillämpningarna av nedsänkning frysning har att göra med förberedelser av kött och fjäderfä avsedda för användning i djupfrysta livsmedel såsom frysta förrätter och köttbitar. Huvudsak träffade utsätts för flytande kväve. Generellt är det dags för exponering någonstans mellan sex och tio sekunder. Denna typ av blixt frysningen bidrar till att låsa in viktiga vitaminer och näringsämnen samt fördröja nedbrytningen. Kött och fjäderfä som har förberetts för användning i fryst middagar är normalt kokas till specifikationer, sedan genomgå nedsänkning frysning. Dock får sådana poster som rå kyckling anbud och färsbiffar nötkött också bevaras med nedsänkning frysning.

Både råa och tillagade frukter och grönsaker är ofta konserveras med nedsänkning frysning. På grund av den snabba frysa som uppstår, gör nedsänkning frysning av livsmedel behålla sin färg och konsistens under långa perioder. De bidrar också till att bevara näringsinnehållet i grönsaker, vilket gör dem liknar färsk frukt och grönsaker när det gäller ångbehandling, Bräsera eller gassande grönsakerna. Kombinationer av kokta grönsaker, exempelvis i fryst soppa blandar, är också ofta bevaras med hjälp av processen för nedsänkning frysning. En annan fördel med nedsänkning frysning är att processen bidrar till att förhindra flykt av ånga efter maten har tillagats. Detta är viktigt när ett livsmedel tillverkare förbereder förpackade middagar, eftersom närvaron av ånga kan orsaka behållaren att spricka eller riva efter det att produkten har förpackats. Med nedsänkning frysning, finns det ingen chans för tryck inifrån paketet spränga förpackningen och därmed utsätta produkten för det fria.

Immersion frysning har gjort det möjligt att massproducera ett brett utbud av frysta livsmedel som kan fungera som ett alternativ till konserver och färskvaror. Eftersom processen gör det möjligt för livsmedel för att behålla färg, konsistens och näringsvärde, många människor föredrar att använda livsmedel som tillagats genom nedsänkning frysning. Detta gäller särskilt med säsongsbetonade livsmedel som inte är allmänt tillgängliga alla tider på året.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.