Vad är Highball glasögon?

Highball glas används normalt för långa drinkar och rymmer mellan åtta och tolv uns (24 till 35 cl) av vätska. Av de många typer av glas, skiljs Highball glas med sina raka sidor och kan ha en platt bas eller en footed stam. Highball glas är mindre än Collins eller Zombie glasögon, men större än Delmonico glasögon. Highball glas liknar i form av Collins glas och har samma mängd vätska, men Collins glaset är smalare än Highball glas. Highball glas är mångsidiga och kan bytas med Collins glas, och liksom andra Stemware, kan också användas för att betjäna öl eller läsk. Inom olika geografiska områden, är Highball glasögon också känd som Slim Jim eller en kylare.

Highball glas är en kärnpunkt i varje samling av cocktail glas och kan användas för drycker såsom Salty Dog, Colorado Bulldog , Vodka och Tranbär, eller den ständigt populära Whiskey Sour. En traditionell Highball dryck sker med ett skott av råg whiskey över is och fyller resten av Highball glas med ginger ale. Termen Highball refererar till en familj med blandade drycker som har en hög andel av mixern till alkohol. Traditionellt en drink dryck serveras över isen och består av en vätska och en mixer som vatten eller en kolsyrad dryck. Valfritt garnityr till exempel en skiva citron, lime eller apelsin kan läggas till. Den exakta ursprung Highball namnet är fortfarande oklart, men hävdade Patrick Duffy, en New York bartender, att han uppfann Highball 1895. Andra referenser ange Highball sikt inte ytan förrän omkring 1898. Den Highball glas namngavs som sådan, eftersom järnvägen praxis i den 19: e talet är att höja en boll på en stång för att visa ett passerande tåg förare som han behövde för att påskynda och röra sig snabbt. Den Highball dryck serveras snabbt, därav namnet. Dagen tid denna dricks kan också förklara Highball namn. En cocktail har haft under kvällen timmar före middagen, och en drink konsumeras på eftermiddagen när solen fortfarande högt.

Den Highball glas, glas, liksom andra glasvaror, finns i flera olika stilar. De flesta barer och restauranger kommer att tjäna drinkar i en säker, enkel Highball glas, men handmålade och tonade Highball glas finns också tillgänglig för personligt bar samlingen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.