Vad är Hard Ball Stage?

godis gör, finns det flera etapper genom vilken godis går som det värms upp. Dessa inkluderar tråden, mjuk boll, hård boll och mjuka och hårda etapper spricka. Hård boll skede används för att göra vissa typer av godis som nougats, marshmallows och gudomlighet.

dessutom hänvisat hård boll stadium matlagning godis till en viss temperatur, vanligen mellan 250-265 grader F (121. 11-129. 44 grader C). Om du inte är en expert candy maker, det är en mycket bra idé att använda en godis termometer för att avgöra när du nått detta stadium. Det finns andra tester som kan hjälpa dig att avgöra om det är godis vid lämplig temperatur, men dessa måste göras snabbt och med stor försiktighet så du inte bränner dig. som socker och andra godis ingredienser Cook, börjar vattnet dunsta bort. När socker når den hårda bollen skede endast har cirka 8% av dess ursprungliga vattenhalt. Om du doppa en sked i godis vid denna temperatur, och ta bort den, kommer du att notera att det socker som droppar bort skeden i tjocka rep. Du kan också släppa lite godis i kallt vatten, där den bildar en boll. När du tar bort den, kommer bollen fortfarande bildas, även om det inte kommer att vara helt svårt. Det är tydligt skiljer sig från mjuk boll skede, vilket sker vid en lägre temperatur. Mjuk boll kommer inte att hålla sin form när den avlägsnas från vattnet. Det finns också en etapp mellan hård boll och mjuk boll kallade fast bollen, vilket sker vid 245-250 grader F (118,33-121,11 grader C). Den största skillnaden mellan hård boll och fast boll är att du kan platta till godis fast bollen. Du kan böja Hard Candy boll scen och det kommer att ge tryck, men du kan inte helt platta till det. När du gör dessa prov måste du hålla ett öga på ditt godis, eftersom det kan snabbt gå från hård boll till mjuka spricka. Om du gör vissa former av nougat, och vänta för att testa kan betyda att du har förstört ditt godis. Du borde gå snabbt, hålla ett glas vatten vid potten du lagar mat godis i, och se till att använda ugn vantar när du tar ut godis så du inte blir bränd, vilket också kan förstöra din dag.

snabbt testa godis, men också beroende av godis termometern berätta för dig när du har nått hård boll skede. En god indikation redan innan du tappade ett urval av godis i vattnet är att se hur det uppvärmda socker faller av skeden. Om det kommer bort i tjocka rep, och termometern står på rätt temperatur, är chansen att du kanske inte ens behöver utföra squish test för att se till att du har fått hård boll stadium.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.