Vad är Hackleback Kaviar?

Hackleback kaviar kallas ofta amerikanska motsvarande sevruga rysk kaviar, men det är billigare. Den skördas antingen hackleback eller paddlefish stör. Liksom alla kaviar, hänvisar hackleback kaviar till fiskrom eller ägg fisk, som kan komma i olika färger och smaker beroende på fisk från vilka de härstammar. Hackleback kaviar är svart kaviar, men som faktiskt kan hittas i en mörk grå färg också. Om du är van vid små typer av rom, kan hackleback kaviar göra en intressant förändring, eftersom äggen är mycket större. Kännare av kaviar hitta särskilt djupa och nutlike smak av rom tilltalande. Det är ofta säljs i stället för sevruga stör kaviar fångas i Kaspiska havet, eftersom smaken är påfallande lika.

Även om priset på hackleback kaviar är lägre, är det inte precis en billig mat. En enda ounce (28,35 g) kommer att kosta minst $ 15 US dollar (USD). Ett uns är den traditionella portion, eftersom kaviar har en mycket stark och salt smak, så att du kan se det kan vara ganska dyrt att servera det till en stor grupp människor. Det kommer inte nära närmar sig priset till Beluga kaviar, ofta anses vara av högsta kvalitet kaviar. Beluga kostar ungefär tio gånger beloppet av hackleback. Således jämförelsevis är detta amerikanska kaviar relativt billiga. Du hittar hackleback kaviar på Internet och i gourmetmat butiker, där det ofta säljs i burkar. En av anledningarna, förutom priset för den ökade populariteten för hackleback, som ibland kan säljas som "rysk stil Kaviar," är att utfiskning av Kaspiska havet har lett till en stor rysk kaviar brist. Många är mycket nöjda med smak likheten mellan hackleback och servruga, och är glada över ett billigare alternativ kan ersätta allt svårare att hitta den sanna ryska versioner.

När betjäna detta kaviar, om du inte använder det för att pryda mat, kommer du nästan alltid använda en liten sked kaviar gjord av pärlemor, eller om du kan inte få som använder trä eller ens en plastsked. Du bör aldrig tjäna någon typ av kaviar med en metall sked, eftersom kaviar syror lätt nedbrytbar metall. Rommen kommer att svälja variant av sked och har en bitter metallsmak. Hackleback kaviar bör serveras på is, och ganska kallt. Det bör dock inte delges frysas. De flesta människor tycker om att arrangera en liten ramekin av kaviar över en bädd av is, som håller den perfekt kyld.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.