Vad är Free Range Meats?

Frigående Köttet är styckningsdelar av kött från djur som får obegränsad tillgång till bete i stället för att hållas i nära och en del säger, omänsklig, små pennor. Frigående kött innehålla kött från nötkreatur, får, svin och fjäderfä. Förr i tiden var särskilt fjäderfä föremål att leva i mycket tätt slutna utrymmen. Nu frigående kött från kycklingar som kommer från höns som får ett mycket större utrymme att röra sig, även om de fortfarande kan vara i stora slutna höna eller hus kyckling.

Frigående kött som inte kan kallas så om inte djurens uppfödare följa riktlinjerna som regeringen där de säljs. Till exempel styr US Department of Agriculture riktlinjer för frigående kött i USA. Ibland andra kritisera dessa riktlinjer som fortfarande betraktas grym. Den frigående kött lagar kyckling till exempel, endast att kycklingar måste tillåtas att gå ut. Lagar för ägg från höns ansåg frigående är obefintlig, dock. Trader Joes, en låg kostnad gourmet mat butik i USA, besköts nyligen från djurrättsaktivister när det upptäcktes att företaget hade hävdade att deras ägg har frigående. Det visade sig att äggläggande höns hölls i boxar något större än andra höns, men deras rörlighet var begränsad fortfarande.

djurrättsaktivister snabbt sände bud till andra att bojkotta Trader Joes ägg. Trader Joes försöker nu att träffa avtal med jordbrukare som skulle ge ägg från höns som får mer utrymme. Denna typ av problem skulle kunna undvikas i framtiden med bättre definierade lagar från Department of Agriculture. De särskilda riktlinjer från jordbruksdepartementet för andra djur är mer entydig. Nötkreatur och får måste få kontinuerlig tillgång till en äng, och kan aldrig bli inlåst i en uppfödningsanläggningen. Grisar kan inte vara instängd i en uppfödningsanläggningen för mer än 20% av deras liv. När jordbrukarna uppfyller dessa villkor kan de marknadsföra kött från dessa djur som utehöns kött.

En del konsumenter har frågor kring inköp frigående kött eftersom de kan vara mer utsatta för sjukdomar. I den senaste ökningen av fall av fågelinfluensa, vissa människor mycket oroade över frigående kött från kyckling eller andra fjäderfän. Oförmåga att begränsa djur för att uppfylla lagen är ett aktuellt problem. Förespråkare för frigående kött anser att fördelarna för djuren långt överväger riskerna för djur upphandlande sjukdomar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.