Vad är Fransk löksoppa?

Fransk löksoppa är en underbart varm soppa identifierats av många som tröst mat. Lök har länge varit en del av matlagning, och identifierades ofta som livsmedel används av de fattiga eftersom de förvaras väl, blev lätt och var god. Anledningen till detta löksoppa blir betecknade som franska beror på flera olika "ursprung" myter om dess tillblivelse. Det sägs att Kung Louis XV eller XIV skapade maträtt vid en jaktstuga efter att ha återvänt från en jakt och hitta skåpet nakna i betydligt längre än några gammalt bröd, lök och champagne. Trots att historien kan vara myt, soppan uthärdar.

Klassisk fransk löksoppa börjar med nötkött lager. Moderna versioner kan använda vegetabiliskt eller kycklingbuljong, och korta versioner skär helt enkelt använda nötkött buljong, vilket ofta resulterar i mycket salt soppa. Löken skivas tunt och sedan karamelliserad, som tillåter dem att bli sweet. De är därefter till uppvärmda lager. Lite rött vin kan också läggas på lager för att ge en rikare smak.

Ofta är Fransk löksoppa toppad med rostade Krutong, och då är lager med schweizisk (typiskt Gruyère) ost. Soppan kan placeras i ramekins eller ugn crocks bevis så osten blir bubbel, brun och Melty, när stekt i en minut eller två, innan den serveras. När serveras i stora portioner, är hjärtlighet och rikedomen i Fransk löksoppa en måltid i sig. Det kan också göra en härlig kurs början när soppan serveras i mindre portioner. Växelvis, överväga en måltid med fransk löksoppa, sallad och skivor crusty bröd. Du kan säkert göra vegetariska versioner av soppan genom att utelämna nötkött lager och med en rejäl grönsaksbuljong istället. Dessutom kan du använda tofu ost eller också utesluta osten helt för veganer. Om du inte har tid att hugga och caramelize lök, finns det några bra konserverad versioner av soppa. Amy's Kitchen ® gör ett utmärkt vegetarisk konserverad version som kan hjälpa dig genväg processen att göra soppan, och få rätt att lägga ost och gassande, eller bara värma upp soppa, om du föredrar en enklare form.

Soppan är onekligen populär i Frankrike, Europa i allmänhet och i USA. Förvänta dig inte om du är i Frankrike för att beställa Fransk löksoppa. Istället brukar kallas Soupe à l'oignon Gratineé . Du kan också se det som anges på detta sätt i traditionella franska restauranger utanför Frankrike, särskilt när menyn är skriven på franska.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.