Vad är Cranberry Senap?

Cranberry senap är en smaksatt söt senap som förhöjer smaken av många livsmedel som ett dopp, sås, eller spridning. Många företag producerar tranbär senap, speciellt under vintern semester, och maten är också väldigt enkelt att göra hemma. Den unika färgen gör tranbär senap ett intressant tillskott till bordet, och kryddig, något söt smak par bra med gris och fjäderfä, bland annat livsmedel. Den mest grundläggande tranbär senap använder kokta och siktats lingon eller tranbär koncentrat blandat med torr senap att göra en enkel sås. Sötningsmedel såsom honung och socker läggs vanligen till, och kryddor såsom apelsinskal och nejlikor kan integreras också. Fler hantverkare producenterna använder senapspasta, och de kan omfatta hela senapsfrön för struktur och extra smak också.

Senap är ett naturligt kryddig smaksättning, och var en av de hetaste tillägg till mat i västra köket innan Införandet av chili. Tranbär har en distinkt sura, syrliga smak även om sötad som lyfter fram komplexa smaker i många livsmedel. Kombinera de två ger en syrlig och kryddig smaksättare som upphöjer de två enskilda ingredienserna till nya nivåer. Det är ofta fungerat som en sida skålen med kalkon middag, och kan även användas i smörgåsar, för grill marinader, och i ett antal andra platser.

För att göra en grundläggande tranbär senap hemma, laga mat en kopp tranbär i en kopp vatten i fem till 10 minuter, tills tranbär explodera, sprack deras skinn. Sikten The Cranberries att ta bort skinn och fröer, och tillsätt en halv kopp mark senap, med frön om så önskas. Låt blandningen sitta innan du lägger till en skvätt äppelcidervinäger, det skal av en apelsinskal, en skvätt salt och honung eller socker efter smak för sötning. I kyla, bör detta tranbär senap hålla för ungefär ett år.

De variationer på dessa recept är naturligtvis ganska omfattande. Unsieved tranbär kan användas, till exempel för att göra en mer chunky tranbär senap som skulle närma strukturen på en chutney. Även sting senap, såsom förstärkt med pepparrot, skulle också kunna användas för en mer robust smak. Kanderade apelsinskal skulle intensifiera sötma, medan kryddnejlika eller kanel kan göra tranbär senap mer välsmakande. När färdig, den tranbär senap kan användas i en mängd olika platser, begränsas bara av fantasin hos kocken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.