Vad är Chimichurri sås?

Som en kryddig marinad och dippsåser som ofta serveras med grillat kött, är Chimichurri sås en populär som i många latin-och sydamerikanska länder, med både Argentina och Dominikanska republiken som påstår sig vara ursprungslandet för denna goda sås . Lätt att förbereda och använda, är Chimichurri sås börjar få ett genomslag i Nordamerika också. De grundläggande ingredienserna för Chimichurri sås kan köpas i alla lokala snabbköp. Med olivolja som den grundläggande medium, citronsaft och hackad färsk persilja först läggas till oljan. Vitlöksklyftor och schalottenlök är också malet och lagts till blandningen. Olika recept kräver också tillsats av salt och peppar samt basilika, timjan eller oregano. En del människor föredrar att lägga till alla kryddor till lite extra zip. När alla ingredienser kombineras, antingen Blanda ingredienserna väl eller sigill blandningen i en lufttät behållare och skaka den ordentligt.

Chimichurri sås bör tillåtas att bestämma en tid av minst två timmar innan den serveras tillsammans med grillat kött. Om tanken är att använda Chimichurri sås som en marinad, är det en bra idé att göra det möjligt att ställa in över natten. Detta kryddig sås kan användas som en dippsåser för biff, eller användas som glasyr på grillad hackat oxkött, skapa en Chimichurri hamburgare. Tillsammans med Chimichurri hamburgare, kan såsen användas som en glasyr på grillad fisk och kyckling också.

Chimichurri sås är också bra som förrätt, serveras med bitar av crusty bröd som kan doppas i såsen. Människor som tycker vitlöksbröd eller pumpernickel kan konstatera att använda Chimichurri som dippsåser med färsk varmt bröd är ett bra sätt att börja måltiden. Det finns några recept som kräver användning Chimichurri sås som en marinad för olika typer av bönor också. Ett enkelt recept efterlyser hela gröna bönor, kikärter och mörkt röda kidneybönor, med de tre bönor kastade lätt i kylda Chimichurri sås. Den kokta bönor kombineras och kastade i Chimichurri sås, sedan får ta det lugnt en timme eller två. This three-bean sallad är en stor komplimang till grillat kött som en sida skålen, eller serveras på en bädd av gröna som salladen kursen för måltiden.

Chimichurri sås kan lätt bli förberedda i förväg och förvaras i kylskåp i en vecka eller så. En stor fördel med Chimichurri är att ju längre det är tillåtet att ställa större smaken. Som ingredienser har tid att mingla, kommer att smaka bättre bara.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.