Vad är Chicken Parmesan?

Kyckling parmesan och kalvkött parmesan är läckra italienska rätter som är ganska igenkännliga för många som bor utanför Italien. Italiensk-australiska och italiensk-amerikanska kockar, och många italienska restauranger i dessa länder erbjuder någon version av skålen. Ironiskt nog, kanske kyckling parmesan inte innehålla så mycket parmesanost, utan det är uppkallat efter den italienska regionen Parma, där det stod skålen härstammar. Den typiska kyckling parmesan funktioner kycklingbröst som är panerad, och kan snabbt Halstrad att skapa lite crunch. Brösten placeras sedan i en ugnsform och toppad med mozzarella och tomatsås. De bakas tills osten smälter och att kycklingen är genomkokt. Skålen kan delges ovanpå pasta eller i vissa fall, ris. I Italien är kalvkött parmesan lika, om inte mer, populärare än kycklingen variant. De grundläggande förberedelserna är desamma.

Vissa versioner av kyckling parmesan helt fritera den belagd kycklingbröst (vanligtvis utan ben), och sedan snabbt bakar dem med lite tomatsås och mozzarellaost. I vissa fall får en stekt kycklingbröst bara några minuter i ugnen att smälta osten. Baka kycklingen under en längre tid när det inte är friterade medger att kycklingen att absorbera mer av tomatsåsen smak.

Men många människor älskar versioner av kyckling parmesan på sub smörgåsar eller ens från snabbmatsrestauranger. Fritering i dessa inställningar kan vara lättare. Den bakade versionen kan vara mycket enklare att göra hemma, though. Om du vill göra en magrare version, bakning i stället för stekning är att föredra, och du kan sänka kalorier mer genom att använda fettsnål ost. En del människor använder lite parmesan att toppa kycklingen när den serveras. Alternativt om de vill ge kycklingen lite extra bett och sälta, kan de lägga till lite riven parmesan till mozzarella blanda. Du kan verkligen experimentera med olika ostar att se vilka du gillar bäst. Andra alternativ att överväga är lite av komjölk Romano och pecorino-ost, som vanligtvis görs av fårmjölk.

Another "parmesan" recept som kan vara mycket populär bland ägg lakto-vegetarianer är äggplanta parmesanost. Istället för att använda kyckling, är skivor av aubergine täckt med ströbröd. Skillnad med kyckling parmesanost recept, kan äggplanta parmesan bestå av flera lager av skivade eggplant. Typiskt Stapla inte kycklingbröst ovanpå varandra på detta sätt.

Kyckling parmesan kan vara en stor familj maträtt eftersom du kan lätt anpassa de flesta recept i feed fler människor. Det kan vara lite opraktiskt om du bara laga mat för en eller två personer. Men du kan trappa ner recept om du vill, eller använda resterna för fantastisk kyckling smörgåsar nästa dag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.