Vad är Bröd och droppande?

Bröd och droppande är en tid hedrad brittisk favorit som gör det mesta av välsmakande kött drippings tillsammans med stycken av crusty bröd. Ibland kallas en skitig smörgås, bröd-och droppande gång åtnjöt stor popularitet i lokala pubar och i hemmet. Under senare år har skålen förlorat mark till mer hälsosamma alternativ, men det är fortfarande möjligt att hitta pubar som tjänar fat i tjocka skivor bröd och drypande tillsammans med rejäl brittisk ale.

Generellt är drippings är överblivna animaliskt fett från framställning av nöt-och griskött. Det är inte ovanligt att droppa att ta med några små köttbitar också. Det droppande får svalna, så att texturen är konsekvensen av en tro gelé. När tillräckligt geléartad, den drypande sprids med en kniv på en skiva hembakat bröd och serveras vid rumstemperatur.

Några fans av bröd och drypande väljer att lägga mer salt i de redan salt hopkok, ger skålen lite extra bett. Andra föredrar rikliga mängder av svartpeppar som topping till bröd och drypande. I allmänhet kan valfri krydda användas för att lägga ytterligare en dimension av smak till skålen. Detta gäller särskilt när bröd och drypande bereds i hemmet och tjänstgjorde som frukostmat.

Även en häfdvunna favorit, bröd och drypande är en maträtt som är laddad med fett, kolesterol och kolhydrater. Under de senaste åren har människor som älskar konceptet bröd och drypande, men försöker att sköta intaget av dessa faktorer valt att utelämna användningen av animaliskt fett i skålen. Sådana substitut som jordnötter eller olivolja med några kryddor läggas har blivit norm i vissa pubar runt om i Storbritannien, vilket gör det möjligt att åtminstone skära en hel del av kolesterol och fett från detta ackompanjemang till en pint eller en stel bild på whiskey.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.