Vad är Black-Eyed Peas?

Black-Eyed Peas eller svartögda bönor är en underart av Cowpea och odlades först och relished i Asien. Introduktion till Sydostasien lett till odling av Black-Eyed Peas i Västindien där de blev mycket populär och gjorde ett outplånligt spår i själen mattraditionen. Idag hittar du otaliga recept för black-eyed peas i södra USA kokböcker, där den är en stapelvara, och dessutom en utmärkt proteinkälla. Namnet Black-Eyed Peas kommer från utseendet på baljväxter. De är normalt vit till gul med en liten svart prick som kan likna en enda öga. Denna lite extra färg tillför synlig vädjar till svart-Eyed Peas, och de kan vara ett fantastiskt komplement till många rätter. De värderas till både smak och näringsvärde. Förutom en hög proteinhalt, Black-Eyed Peas tjäna som en utmärkt källa till kalcium, ett utmärkt val om du är vegan, och är också hög på A-vitamin och folsyra.

Odlingen av Black-Eyed Peas serverar annan mycket viktig ändamål i områden där marken används kontinuerligt för jordbruk. Många grödor, som majs och bomull, bryter markens kväve. Black-Eyed Peas å andra sidan, lägga kväve till jorden, och är fantastiskt att växa under växtföljder. En av de första förespråkarna för en sådan rotation var den berömda George Washington Carver, som studerade växter att se vilken som bäst skulle fylla på kväve i marken. Han uppmanade starkt familjer, särskilt African American jordbrukare att använda svart-eyed peas vartannat år så att alla växter skulle ge bättre avkastning. Detta var ett enkelt argument för att göra sedan black-eyed peas var vanliga livsmedel i södra USA. I norr, svart-Eyed Peas har aldrig hållit samma popularitet, och några bara avvisade dem som användbara när utfodra nötkreatur men inte lämpliga för att ge människor mat. Detta begrepp har successivt minskat med tanke på de kända näringsvärdet i maten. Men det var en nyckelfaktor för att hjälpa den belägrade söder överleva livsmedelsbrist under inbördeskriget. Medan norra soldater brände många grödor, Black-Eyed Peas ansågs inte värt besväret och var oftast inte tala.

nordbor kan inte hitta många recept för black-eyed peas i kokböcker, så att investera i en bra södra USA kokbok kan vara ett bra sätt att få idéer till dessa baljväxter . Vissa traditionella sätt att förbereda black-eyed peas omfatta endast matlagning dem med lite fatback eller bacon, använda dem i andra ärter eller bönor recept som röda bönor och ris, eller vita bönor. Black-Eyed Peas inte har en distinkt smak så att de lätt kan användas i stället för någon annan böna och är beredda på samma sätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.