I matlagning, Vad Plating?

matlagning, bordläggning är attraktiv och tilltalande presentation av livsmedel om delgivning plattan. Professionella gourmet kockar får inte bara laga mat, utan också presentera mat väl. En maträtt kan kokas till perfektion och smak helt utsökt, men hur kan smaka förväntas positivt om maten ser oattraktiv? Plating, eller mat bordläggningen, borde innebära att placera maten på tallriken på ett sätt som är både snygg och vettigt att äta. De tre viktigaste delarna av bordläggning är platta, maten och arrangemanget av livsmedlet.

Mat arrangemang inte bara handlar om hur maten läggs på tallriken, men den ordning i vilken det läggs på tallriken. Till exempel arbetar arrangemang av såser i livsmedel plätering ofta bäst när såsen placeras på plattan i ett mönster innan du lägger livsmedlet såsom kött eller en dessert. Sedan kan lite mer av såsen plus en Garnera gå på toppen av livsmedlet. i rätt bordläggningen, bör maten ser inte ut som det var plunked bara på plattan utan vård, men maten bör noggrant placeras där. Bordläggningen är särskilt viktigt i svindyra som beskyddare förvänta korrekt omsorg och uppmärksamhet som följer med premium mat. En bra tumregel i plating mat är att börja i mitten av plattan och utåt arbete. Det är också viktigt att vara kreativ utan att vara alltför petig eller utveckla i din design. Med andra ord, försök inte bygga mat strukturer som kräver en civilingenjörsexamen!

Enkel elegans som fungerar bäst i medium och du kan skapa intresse genom att se till att maten inte alla platt på plattan. Du vill inte göra långa högar av mat, utan rundade delar av poster såsom potatis och ris. Detta kan göra bland färgade stärkelse ser mer intressant. Tekniker såsom prydligt staplade livsmedel som sparris spjut kan arbeta i bordläggningen vid tider och du kan lägga sammanfattning garnishes såsom orange kilar eller skivad tomat på vardagliga rätter att lägga till några tilltalande färg.

Naturligtvis maten är det viktigaste i livsmedel plating. När allt är att människor ska äta maten och inte bara titta på det. Speed räknas eftersom restaurangen gäster väntar på sina måltider och varma rätter måste serveras varma och kalla rätter måste serveras kall. Alla livsmedel som släpps ut på plattan måste vara ätliga, inklusive fyllning.

När plåtarna själva, de flesta kockar föredrar släta vita plattorna så de presentation livsmedel, snarare än att alltför prålig. Plate former bör vara enkla Geometrics och mönstrade plattorna används sällan i professionella mat plating. Mönstrat eller texturerade vita registreringsskyltar föredras av vissa kockarna att lägga ett visst intresse och ändå hålla en lågmäld bakgrund för att visa upp den mat som serveras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.