I matlagning, Vad Barding?

När kött förpackas i remsor av fett medan den kockar, den metod kallas Barding . Barding hjälper till att hålla köttet fuktigt medan det kokar, och även meddelar smak. Ett närliggande praktiken larding, omfattar att infoga rent fett i en minskning av kött med hjälp av specialverktyg. Vare Barding eller larding, är resultatet en rik, smakrika styckningsdel som också är fuktig och anbud.

Bacon och fatback är två köttbitar som vanligen används som Barding. Fatback är precis vad det låter som, det är en fet skära från baksidan av en gris. Allt kött rik på fett kommer att arbeta som Barding, dock med mörkare fetter som gås och anka låna en distinkt smak av kött de är tillagade med. Den Barding är ofta kryddad samt att ytterligare smak på köttet.

Köttet som oftast barded är fjäderfä, eftersom fjäderfä tenderar att torka ut under tillagningen. Genom att klä bröstet av en fågel i bacon eller fatback kan laga säkerställa att köttet stannar anbudet och fuktig. Som Barding kockar, kommer fettet göra ute, sippra igenom köttet. På ett sätt Barding är en automatisk tråckla system. När köttet är nästan klar, är det Barding vanligen bort så att köttet till brunt. kan Annat kött också förpackas i feta nedskärningar. Baconlindade kött är en populär grill objekt, till exempel, sedan grillar kan orsaka kött att torka ut. Ämnet för Barding inte heller behöva kött. Baconlindade frukter och grönsaker, t. ex. päron och kronärtskockor är klart läckra. Barding kan användas för grillning, stekar och gassande på allt från fisk till ollon squash. p

Larding åstadkoms genom att infoga en ihålig nål i en styckningsdel. Ihåliga nålen är fylld med fett, som hamnar på efterkälken när larding nålen är tillbaka. Som namnet antyder, larding använder normalt ister, utsmält fett från svin, men andra fetter kan användas. Ofta är det fett som används i larding kryddat, så att det sakta kommer att frigöra smakerna i kärnan av köttet, eftersom köttet är kokt.

Barding och larding är både användbara tekniker för att ha i din matlagning repertoar, speciellt om du kämpar med torr stekar. Experiment med olika fetter och smakämnen kan också ge en mängd olika resultat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.