Hur man kokar ett ostron?

del människor tror att svaret på frågan om hur en kockar ett ostron är "du inte. " I själva verket kan ostron ätas kokta eller råa, och det finns många sätt att förbereda dem. Detta skaldjur delikatess har varit populärt bland människor i tusentals år, och ostron är också det äldsta exemplet av vattenbruk, för de som gillar lite mat historia med sina ostron.

Val ostron är det första steget i förberedelserna ostron, kokta eller inte. Ostron måste köpas leva, och så färsk som möjligt. Köpa ostron direkt från det bolag som skördar dem är en utmärkt idé, men ostron kan också köpas från en fiskhandlare. Färska ostron ska vara förpackade i is om de är på displayen, och deras skal bör väl tillslutna. Om ostronen lukt salthaltigt eller lurigt, de bör undvikas. Det är också möjligt att köpa ostron som har tillagats och konserverad för projekt som ostron fyllning eller såser ostron. När ostron förs hem, de ska hållas kylda före användning. När kockar är redo att laga ett ostron eller äta den rå, bör de ta ostron ur kyl och skrubba utsidan av tanken med en nagelborste under rinnande kallt vatten över tanken. Om ostron har öppnats bör den kasseras. För rå äta, kockar BLUFF ostronet genom fasthållning ett ostron kniv i skalet och sprickbildning det öppet att exponera ostron. Vissa tycker om att frysa sina ostron för 10 minuter innan urtagning att mjuka upp musklerna. Råa ostron är klassiskt äts med en skvätt varm sås och citronsaft, och de kan följas med råg eller pumpernickel bröd. att laga ett ostron, finns ett antal alternativ. Kockar kan ånga, steka, baka, koka eller att laga ett ostron innan den öppnas, och sedan bara tills kanterna av ostron börjar att krypa, vilket vanligtvis tar två till tre minuter efter att skalet öppnas. Vissa människor lägga smör eller en sås på ostron när den öppnar för säsongen den. I en variant på denna teknik är det också möjligt att grilla ostron, en metod som ger en mycket mild rökig smak. Grillat ostron bör placeras på grillen tills de öppnar, klädd med en sås eller smaksättning av val, och sedan grillade tills kanterna curl. En del människor föredrar att BLUFF ostron innan matlagning, som till exempel i en skaldjurssås för pasta som omfattar hela ostron. I dessa fall, efter urtagning av köttet kan ostronen slängas i en panna som ska tillagas. De bör läggas till i sista stund så att de inte ställer seg. Ostron kan användas i skaldjur såser, soppor, grytor, och en mängd andra rätter. Vissa människor tycker också lägga ostron till uppstoppning.

äta råa ostron kan potentiellt vara farligt. Att ta sig tid att laga ett ostron kommer att kraftigt minska risken för att plocka upp en livsmedelsburen sjukdom. Människor som är gravida eller som har nedsatt immunförsvar system bör alltid koka ett ostron innan du äter den, eftersom de löper en ökad risk för bakterier och virus. För resten av befolkningen, så länge råa ostron är färska och hanteras på rätt sätt kan risken vara acceptabel, men konsumenterna måste vara medvetna om att förorenat ostron utseende skiljer sig inte från säkra färgerna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.