Hur kan jag göra omelett?

omelett blir slagna ägg viks över sig själv. Ofta omeletter kommer att svepa runt ost, grönsaker eller kött. Vanligtvis insidan är något mindre kokta än utanför, som har en lätt skorpa på det från kokning i olja eller smör.

Matlagning omeletter är ganska enkelt. Först du förvärma en stekpanna och smälta lite smör i den. Sedan kan du vispa upp några ägg. Flesta purister rekommenderar matlagning bara två ägg åt gången i omeletter, för att säkerställa bästa konsistens. Äggen ska vispas i en liten vinkel för cirka två minuter, eller bara tills de når en jämn färg och konsistens lite skum. En matsked vatten per ägg kan läggas till mixen i detta skede för en lättare konsistens, och ett stänk av salt kan läggas till också.

Så fort smöret börjar bubbla upp på stekpanna ska blandningen hällas jämnt i stekpannan. Sidorna bör snarast möjligt tryckas ner så att ingen ägget fastnar i kanterna. Den omelett kan sedan bli kvar i ungefär en minut att koka igenom. Om ost, grönsaker eller kött som kommer att läggas till, bör de nu strös ovanpå den platta ägg kakan. Så snart ägget stelnar till, bör värmen vara avstängd, och ena sidan av omeletten ska vikas över till andra sidan. Den omelett kan nu fortsätta att smälta eller värme ingredienser inne i sin egen värme och är färdig att ätas.

omeletter bereds på detta sätt är ganska lätt och luftigt, och borde inte bli överkokt. Det är viktigt när de förbereder omeletter så att du inte overwhisk äggsmeten ursprungligen, eftersom detta kommer att förstöra samstämmigheten i omeletter. Det är också viktigt att inte KOKA äggen när de väl har släppts ut på pannan. Vissa tycker om att knäppa hela kroppen av deras omeletter över att låta båda sidor koka innan vika det över, men det traditionella sättet att förbereda omeletter gör insidan för att vara lite mindre kokt än utsidan.

Kan någon sånt sättas i omeletter att göra en fyllning. Traditionellt köttet oftast används är skinka, med små tärningar eller strimlor som lager ovanpå ägg, ibland med grön paprika eller lök att göra en enkel omelett. De flesta människor lägga cheddar eller jack ost deras omeletter också, även om ingen annan fyllning används. Smakerna av dessa ostar kompletterar smakerna av äggen och tillsätt lite av en trådig konsistens till fluffiga konsekvens av omelett själv. Något mer exklusiva omeletter är omeletter aux champinjoner, fransk stil omeletter gjorts med svamp. Dessa kan använda alla sorters svamp, och brukar lägga lite av crème fraiche, gräslök och pepparkorn också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.