Hur kan jag göra Guacamole?

Den enklaste formen av guacamole endast utgör peeling och punktfrätning mogen avokado, och mosa dem. Vissa människor föredrar en chunky guacamole, medan andra föredrar en mer fint mosat produkt. För chunky guacamole, en gaffel är oftast det bästa valet för mäskning. Potatis mashers fungerar bra för en mindre knöliga guacamole. Ingredienser lägga intresse för guacamole och många förslag väntar äventyrliga kock.

Välja mogen avokado är viktigt. När du söker avokado i butiken, leta efter de bör ge under lätt tryck från fingrarna. När avokado inte är säsong, se till att köpa dem flera dagar innan du har tänkt göra guacamole, och mognar dem i en papperspåse. Avokado som fortfarande är svårt att inte kommer att mosa bra, och kommer att resultera i obehagliga bitar av hård avokado i guacamole.

Över-mosa mycket mogen avokado leder till soupy guacamole. Det kommer inte att hålla sig väl med marker, men kan ändå topp mat. Generellt mål för mosa avokado bara till stora delar har tagits med guacamole, speciellt om du planerar att servera det som ett dopp med chips. En del kockar tillsätt lite salt och peppar guacamole. Om du planerar att tjäna guacamole med chips, eller på någon maträtt som är relativt salt, överväga att lägga till bara lite salt. För mycket salt i dip kommer inte att koppla ihop bra med salt tortilla chips. Ett annat vanligt tillägg är citron-eller limesaft efter smak. Detta kommer att hjälpa till att hålla guacamole från brunfärgning. Alternativt kan du spara färg på DIP genom att lägga plastfolie över toppen av en skål med guacamole eller lagra den i en lufttät behållare. Guacamole för hållbarhetstid, även med dessa åtgärder är fortfarande bara en eller två dagar som mest. Om du planerar att tjäna guacamole med texmex-mat, som fajitas, Gemensamma tillägg inkluderar peppar, fint tärnade koriander, limesaft, hackad medellång till Hot Chili Peppers, och hackad vitlök. Detta lätt övergångar guacamole i en sagolik maträtt, som fortfarande är enkel att tillaga. Vissa kockar njuta också lägga lite krossade tomater eller lök att producera en heartier dopp. En mycket lätt fuska är att lägga ett par matskedar köpt lagra eller hemgjord salsa till guacamole. Du kan också ersätta lök, vitlök eller chili pulver till dipp till färsk hackad lök, vitlök och chili. En del föredrar en krämigare guacamole och kan lägga gräddfil eller yoghurt. Detta kan också sträcka ut avokadon om den används frukter som inte har mognat så mycket som behövs. Gräddfil kommer lägga en hel del fett till receptet, men nonfat yoghurt kan lägga Tang och faktiskt sänka den totala fetthalten i skålen. Till skillnad från anvisningarna ovan för mäskningen, kommer du mash din avokado till en finare konsistens innan innehåller gräddfil eller yoghurt.

Om du planerar att tjäna guacamole som ett dopp, och det kommer att sitta ute i flera timmar, överväga att använda en halv liten till medelstor avokado per person. Som topping är portion vanligtvis cirka två matskedar eller två uns (ca 56 g), och medelstort avokado gör ungefär en kopp guacamole (226 g). Ett dopp som kommer att sitta ute i flera timmar på en fest, överväga att använda ungefär tre till fem avokado så doppa inte slut. För mindre sällskap eller för toppning bara, kommer du bara behöver två till tre avokado.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.