Vilka SKOREM Potatis?

shoestring potatis är potatis som har julienne klippa och friterad så att de är krispiga. De får ofta äts som mellanmål mat, ungefär som chips, men de kan även serveras som fransk potatis. De kallas även ibland för potatis stavar, beroende på vilken region i världen som de finns i. Många marknader bära shoestring potatis i sina mellanmål gångar, och de kan också göras hemma med hjälp av en djup Fryer.

Namnet är en referens till sin extremt smala bredd, som verkligen liknar en shoestring. Längden shoestring potatis kan variera ganska kraftigt. Eftersom de är så tunna, shoestring potatis steka hela vägen när de är kokta, till skillnad från fransk potatis, som tenderar att ha en mer anbud central del. Eftersom de är stekt hela vägen, kommer shoestring potatis hålla sig väl om de hanteras på rätt sätt.

Efter fritering, kommer shoestring potatisen få helt torr om de kommer att ätas kall som en snack. När de är förpackade för försäljning, är shoestring potatis ofta tas i lufttäta burkar eller påsar folie. Öppnad det shoestring potatis måste ätas snabbt, eller kommer de att börja gå stale. De brukar vara ganska hög halt av fett, eftersom de är friterad, och de är också ofta kraftigt saltad också. Vanligtvis, en liten servering medför ett stort antal kalorier, vilket gör shoestring potatis livsmedel som bör ätas med måtta . .

Vissa tillverkare göra en variant på shoestring potatis med andra grönsaker som morötter och jams. I andra fall är mångfärgad potatis används för variation. Dessa shoestring potatis är flerfärgad, och har ett bredare spektrum av smaker som vissa konsumenter tycker njutbart. Trots mångfalden i ingredienserna dessa varianter är lika mycket fett, och de har vanligtvis inte skiljer sig väsentligt i näringsvärde från konventionell shoestring potatis.

Vissa restauranger erbjuder även shoestring potatis, vanligtvis som ett alternativ till fransk potatis. I detta fall är de i allmänhet serveras varm, och de kan vara något mindre krispigt än kyls och förpackas versioner. Det är också möjligt att göra mat hemma, trots att en stor djup Fryer rekommenderas, eftersom det kommer att låta potatisen för att sprida ut eftersom de är kokta. I båda fallen är potatisen brukar skära på Mandolin, för att säkerställa att nedskärningar är tom och tydlig så att de kan tillagas hela vägen till krispig perfektion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.