Vad vinaigrette Dressing?

vinägrett dressing kan vara enkla till komplexa beroende på recept. Generellt är de enklaste formerna av denna dressing, som kan användas som en marinad eller till toppen olika sallader, är en kombination av olja och vinäger. Andra vanliga ingredienser för den grundläggande vinägrett omfatta salt och peppar, och ett antal olika örter, som är beroende av preferens eller recept. Det är verkligen lätt att göra enkla vinaigrettes, och de som föredrar "italiensk stil" dressing kan undra varför de brydde sig med att köpa buteljerat versioner efter att ha gjort sin egen dressing hemma. Det finns vissa fördelar med att kommersiellt gjorde former av vinägrett dressing. De innehåller ofta ingredienser som hjälper till att hålla olja och vinäger från separerar. Detta är ett problem med de flesta dressing som innehåller dessa två ingredienser. Olja och vinäger Blanda inte bra, och gemensamma vinaigrettes gjort hemma kan åtgärda detta genom att använda ett fåtal naturlig emulgerande ingredienser. Ett vanligt exempel är senap, särskilt de Dijon-typ, vilket kommer att bidra håller vinaigrette ihop.

emulgeringsmedel kan vara onödigt om vinägrett dressing kommer att användas omedelbart. Om det blandas och läggs till salladen direkt, kan det ha lite tid att separera. Detta gäller särskilt om en sallad serveras direkt efter den är klädd. En av anledningarna till att människor kanske föredrar att göra hemgjord vinägrett, och använda emulgeringsmedel eller inte, är att kvalitet och typ av olja används kan vara väl valda. Många varumärken använder en blandning av oljor, eller kan maskera underlägsen oljor med tyngre vinäger smak och andra kryddor. Vinägrett dressing gjort hemma kan uppenbarligen göras av oljor och vinäger speciellt utvalda av kocken, som kan skära ned på fett i dressing. Några av de bästa vinaigrettes gjort hemma anställa olivolja, en av de friskare oljor som faktiskt kan sänka det onda kolesterolet nivåer.

Val av ättika kan verkligen ändra profilen av förband. Medan många människor väljer äppelcider eller rödvinsvinäger, en heartier dressing kommer resultat med balsamvinäger. Detta är bara utgångspunkten ändå. Det finns underbara ättika gjorda av hallon, som fullständigt kan förändra smaken av vinägrett dressing. Alternativt kan man välja en mycket lättare syrlig smak med hjälp av ättika risvin. Det är värt att undersöka vilka olika typer av vinäger tillgänglig, att göra subtila eller stora skillnader i den genomsnittliga vinägrett dressing.

Andra sätt att ändra vinaigrettes är genom att tillsätta kryddor eller extra kryddor. De typer av begagnade kryddor kan vara så enkelt som lite hackad persilja, eller de kan vara en komplex blandning av olika kryddor och örter. Andra tillägg som kan läggas till sådana förband inkludera parmesanost eller hackad ansjovis. Varje tillägget kommer att lägga sin egen smak.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.