Vad är överdragschoklad?

överdragschoklad är en speciell form av choklad som används av chokladtillverkare och professionella bagare. Denna choklad är rikare och krämigare än grundläggande bar eller äta choklad, med en mycket hög kakaosmör vilket gör den idealisk för saker som lister, beläggning, och doppning. Mindre än 100 företag runt om i världen tillverkar merparten av världens överdragschoklad. Några av dessa företag tillverkar endast för deras privata linjer, medan andra säljer till chocolatiers som saknar de resurser och förmåga att göra sina couverture internt.

Flera variabler skiljer överdragschoklad. Den första är kvaliteten. Företag som tillverkar denna speciella choklad choklad använda scouter som skura hela världen för bästa kakaobönor, och forskare arbetar för att förfina den perfekta blandningen böna att säkerställa en mycket specifik smak profil. Huge choklad företag som Hershey and Mars investera faktiskt avsevärt i kakaoindustrin att föröka specialiserade bönor att möta deras behov, medan mindre choklad företag söka exotiska och intressanta grödor för att göra sin choklad unik.

Bönorna används i överdragschoklad mals särskilt fint för en mycket jämn och enhetlig smak, och ytterligare kakaosmör tillförs så att chokladen rikare och krämigare. Den högre kakaosmör innebär också att överdragschoklad har en distinkt glänsande utseende, en mycket skarp snäpp när bruten, och förmågan att smältas och blandas med lätthet. Överdragschoklad unika egenskaper gör den idealisk för choklad fontäner, med kakaosmör fungerar som ett smörjmedel för att hålla choklad från klistring upp fontänen.

Chocolatiers använda överdragschoklad att komma med egna choklad formuleringar och att de också används för att täcka tryffel, mögel choklad garnishes, rock frukt och utföra en mängd andra uppgifter. Överdragschoklad allmänhet inte blandas med ett överskott av andra ingredienser, på grund av det höga pris och kvalitet, den är utformad för att stå ensam som en ingrediens. Den kan också användas för att förbereda choklad skal, blank färg för kakor, och så vidare.

Även överdragschoklad används för att täcka choklad och andra sötsaker, bör det inte förväxlas med omfattande eller beläggning choklad, en sämre produkt som har mycket mindre kakaosmör. Det är inte heller samma sak som bakning eller matlagning choklad. När de letar efter överdragschoklad för matlagning projekt, din bästa källa är troligen en butik eller företag som levererar produkter, till bagare och kockar. Du kan också anskaffa couverture direkt via choklad företag, du kanske vill beställa prover från flera företag att söka sig smaken profil som du föredrar, eftersom överdragschoklad kan smaka helt olika beroende på varifrån bönorna och hur det hanteras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.