Vad är några indiska snacks?

indiska snacks, ibland också kallas Chaat, är otroligt varierande. Varje region i Indien har specialiteter som kan hittas någon annanstans, och kockar har oftast sina egna speciella versioner av indiska snacks. Som en följd skulle upptar varje indiska mellanmål på jorden vara en omöjlig uppgift, och alla andra förteckningar utan tvekan lämnar ut några kända regionala favoriter. Restauranger utanför Indien erbjuder många av snacks som anges nedan, förutom andra regionala specialiteter. I Indien, snacks ätit på alla timmar på dygnet. Chaat wallahs genomföra leveranser av snacks i indiska städer under lunch och personer också äta dessa tilltugg om raster, före middagen, eller som side-rätter. Gatustånd ofta erbjuder ett sortiment av sådan snacks, kokta färska att beställa i stora behållare med olja, och många indiska restauranger erbjuder även en spridning av snacks, varav några få ganska utarbetade. Indiska snacks äts med te, som kallas Chai, och serveras på tågstationer, flygplatser och andra knutpunkter gemenskap.

Några av de mest kända indiska snacks ingår olika bröd som Chapati, enkel flatbreads; bhelpuris, stekt crisped bröd, parathas, bröd fyllda med allt från lamm till potatis, naan,, en enkel platt bröd och papaDS, krispiga rån gjorda av linser mjöl, bönor mjöl, och en mängd andra mjöl. Dessa bröd kan man äta på egen hand eller serveras tillsammans med olika kokt linser, grönsaker och kötträtter också ätas som tilltugg i Indien.

Många indiska snacks är vegetarian, vilket speglar den stora hinduiska befolkningen. Pakoras är blandningar av grönsaker som är belagda med smet stekt, och serverades krispiga och varm. Bhaji, eller stekt lök, användes ursprungligen som en garnering, men ofta äts som mellanmål idag. Samosas är kyndel bakverk fyllda med kryddad grönsaker och panipuris är gjorda av överdimensionerad bhelpuris som kokas och sedan fylls med olika vegetabiliska ingredienser.

Indiska snacks kan också vara mer rejäla. Biryani är en populär indisk mellanmål gjorda av ris med kokta grönsaker eller kött, och ofta serveras med en sida av chapatis eller Naan. Muri, eller rostat ris, är en annan populär snack i Indien gjort med ris. Baingan bharta är en populär kryddad auberginer skålen, och det är också möjligt att hitta en mängd potatis, spenat, blomkål och tomat rätter serveras som indiska snacks, tillsammans med grillad eller stekt kött. Vadas, Indiens svar på Donuts, görs med kyndel stekt deg, och ibland dränkta i yoghurt göra dahi vadas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.