Vad är mascarpone?

mascarpone är en italiensk ost gjord på mjölk som har ändrats med grädde, så att den har en mycket hög halt av smörfett. Den resulterande ost är mycket rik, krämig och bredbar, exakt konsistens varierar från mycket lågt, liksom crème fra? Che, till stelare, som smör, beroende på hur det hanteras under ostproduktion processen. Denna ost är hemma i regionen Lombardiet i Italien, där det används i både desserter och välsmakande livsmedel.

Många marknader bära mascarpone, vanligtvis i små tunnor i den kylda delen. Det är också möjligt att göra denna ost hemma. Oavsett om du köper eller gör mascarpone, tänk på att osten har en mycket kort livslängd, och det helst bör användas inom några dagar, eller så kan det gå illa.

Mat historiker tror att någon version av mascarpone ost har gjorts i Lombardiet sedan runt den 16: e århundradet. Mest bekant är den ost som används i tirimisu, en skiktad skålen med mascarpone, Ladyfingers, espresso, konjak och choklad. Det framgår också i Zabaglione, en rik italiensk vaniljsås. Mascarpone kan också användas för att göra frostings och tjockna puddingar och krämer för desserter, och det är populärt som en fristående dessert, serveras med färsk frukt och ibland en ljus sirap. Om du vill göra mascarpone på hem, behöver du en flaska minimalt bearbetade grädde och en matsked ättika eller citronsaft. Du behöver också cheesecloth, en sil, en dubbel panna, och en pålitlig termometer. Om du inte har en dubbel panna, kan du göra en genom att placera en metall eller värmetåligt glas skål över en kastrull fylld med vatten.

Börja med att hälla grädden till din dubbla panna och värma den sakta. När grädden når en temperatur på 190 grader Fahrenheit (88 grader), tillsätt matsked vinäger eller citronsaft och rör om. Kvark börjar bilda omedelbart i grädden som reagerar med syran. När kvark form, täcker pannan, ta bort den från värmen och låt den stå i 10 minuter innan fodret en sil med cheesecloth och hälla i filmjölk gräddfil genom den.

>

När du har ansträngt grädden kommer cheesecloth hålla ett kluster av ostmassa. Låt ostmassan svalna medan dränering tills de uppnått rumstemperatur och sedan täcka sil, placera den över en skål eller tallrik, och kyla det under 24 timmar. Detta kommer att ställa osten medan den avlopp. När detta steg är klar mascarpone är klar att använda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.