Vad är ett icke-reaktivt Bowl?

En icke-reaktivt skål är en skål av ett ämne som inte reagerar kemiskt med de livsmedel som du placerar i den. Reaktiv skålar är ofta gjorda av metall eller plast som fläcken lätt. Typiska reaktiv metall, bland annat koppar, gjutjärn och aluminium. När du lägger en hög syra mat till dessa skålar-som citronsaft, de flesta citrusfrukter eller tomatsås-de kan faktiskt reagerar med metall i skålar och ge en metallisk smak i din mat. Om du letar efter ett icke-reaktivt skål av metall, vill du alltid leta efter rostfritt stål, eftersom det tenderar att motstå reaktion med hög syra livsmedel. Du noterar till exempel att skål som kommer med ett stativ mixer är vanligtvis en icke-reaktiva metaller skål, tillverkade av rostfritt stål. Bry dig inte med ett stativ mixer som har en mer billigt sätt aluminium skål, eftersom detta kommer att begränsa vad du kan göra med en mixer. Om du föredrar plast skålar, leta efter den typ som hävdar att "icke-färgning" förmågor, eller prova den nya silikon skålarna eftersom de inte kommer att reagera. Praktiskt taget varje glas eller keramik skål är en icke-reaktivt skål, och kommer inte fläckar eller blanda metal kemikalier med sura ingredienser. Överväg glas eller keramik skålar för fruktsallad, allt som innehåller citronsaft, och allt som innehåller tomatsås.

Under vissa omständigheter kan icke-reaktiva skål inte kommer att tjäna dig, liksom en reaktiv skål. T. ex. många kockar föredrar att använda koppar skålar att vispa äggvitor. Äggvitorna reagera med koppar och skapa vispad äggvita som inte bara piskan snabbare, men är också mer fasta och stabila. Observera att om koppar skål marknadsförs som en icke-reaktivt skål, den vanligtvis har ett rostfritt stål eller annan beläggning som förhindrar att denna reaktion. I allmänhet kan du använda någon typ av skål för att göra de flesta tårtor och kakor. Sin tid i skålen är i allmänhet så kort att ingredienserna inte har tid att reagera med metaller. Men, glas, keramik eller rostfritt stål, eller icke-reaktiva plast skål är fortfarande ett bättre val, särskilt om ingredienser kommer att sitta någon längre tid i skålen. Alltid välja en icke-reaktiva skål för hög syra ingredienser. Till exempel inte blanda vinägrett i en aluminium skål.

Många recept nu kräver ingredienser som skall göras på ett icke-reaktivt skål, men inte tror att detta innebär att du måste lägga dyra nya skålar till ditt hem eller de som är kraftigt marknadsförs som icke-reaktivt. Varje glas eller keramik skål tenderar att fungera alldeles utmärkt, och företag som Pyrex ® göra gott om billiga skålar. Du kommer att vilja söka icke-reaktiva köksredskap; välja rostfritt stål över gjutjärn, koppar, aluminium eller när du planerar att laga sura recept. Dessutom glöm inte att hålla en reaktiv koppar skål på sidan om du vill göra Souffles, mousse, ängel mat kaka eller citron maräng paj.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.