Vad är ett champagneglas?

ett champagneglas är ett glas som har utformats särskilt för servering champagne och mousserande viner, drycker som är notoriskt petiga. Det finns flera olika typer av champagne glas, med de flesta människor föredrar flöjten form. De flesta kök leverantörer säljer champagneglas, och alla ansedda producenter av fin kristall inkludera champagne glas i sin lina, för människor som vill samordna sin kristall.

Två frågor tas upp i utformningen av champagneglas. Den första är en önskan att bibehålla en konsekvent temperatur, som champagne är traditionellt serveras kyld. Detta sker genom att göra champagneglas med en stjälk, som tillåter människor att hålla stammen, i stället för skål av glas. Detta placerar dem i en klass med andra Stemware. Den andra är önskan att behålla kolsyran, se till att vinet håller kolsyra istället för att platta till efter det har hällt. Den ursprungliga champagneglas var champagne coupe. Kupéer har medellång längd stjälkar och fat-liknande skålar, och de utvecklades på 1600-talet. Coupe designen ser väldigt intressant, men det har en stor nackdel: den breda munnen låter kolsyran att skingra snabbt. Om inte vinet drickas så snart det hälls upp, det går snabbt våning i en champagne coupe, och det är inte önskvärt.

flöjter är champagneglas med långa stjälkar och långa, smala skålar med sidor som kurva inåt något upptill till fånga karbonat. Detta mönster är föredras av många kännare av champagne. Det är också möjligt att hitta tulpan glas, med sidor som puckel i mitten, kväva i, och sedan blossa upp på toppen. Denna typ av champagne glas har en intressant profil som vissa människor tycker är tilltalande. När du beställer ett glas champagne, det finns några faktorer att tänka på. Den första är vilken glas eller som köps för, eftersom vissa människor vill samordna sina glas, och de skulle föredra matchande bitar. Vissa människor anser också att champagne ska serveras i klarglas utan märken eller etsningar, så att utvecklingen av bubblor och färgen på vinet syns tydligt, då de inte skulle föredra mer fantasifulla glas design. Många har också en förkärlek för flöjt, tulpan, eller coupe stil, och om preferens är inte känt, men det skadar aldrig att fråga.

Icke-alkoholkonsumenter har också vissa användningsområden för champagneglas. Dessa glas kan användas för att tjäna alkoholfria kolsyrade drycker som cider, och de kan också användas för fruktjuicer. Eftersom icke-drickande, ibland känner sig inte hemma på fester där alkohol serveras, tjänar sina drycker i champagneglas kan hjälpa dem att smälta in lite mer, göra dem mer bekväma än de skulle med juice glas i hand.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.