Vad är en kinesisk Grapefrukt?

kinesiska grapefrukt, även känd som pomelo, Bali citron, pummelo, pamplemousse, Limau Besar, eller POMPELMUS, är den största av alla ätbara citrusfrukter. Hemma i Sydostasien, den kinesiska grapefrukt har odlats i århundraden i tropiska och subtropiska regioner som en källa till mat. Den fruktköttet är något sötare än en grapefrukt, med en syrlig undertaste i vissa sorter. Vissa livsmedelsaffär bära kinesiska grapefrukt i sina produkter delarna när de är i säsong, och de kan odlas i USDA zon 10 och varmare. Om du får fritt spelrum, kan den kinesiska grapefrukt växer sig större än en basketboll, med ett mycket tjockt skal som täcker en segmenterad frukt. Huden kan vara grön till gul, med gult till rosiga kött inuti. Som en allmän regel, den rosa konkretiseras kinesiska grapefrukt tenderar att vara mer sött, medan den gula köttet är surare och det kan vara torr. Frukterna äts ur handen, precis som många andra citrusfrukter, och de kan också vara Juiced, läggas till konserver, och ingår i desserter. I vissa delar av Asien, är huden kanderad som godis.

På 1700-talet kom den kinesiska grapefrukt till Västindien med en kapten POMPELMUS, en brittisk sjöman som trodde att frukt kan växa bra i den amerikanska tropikerna. Han visade sig vara korrekt, och jämnåriga började kalla det en grapefrukt, i en hänvisning till det kluster där frukten tenderade att växa. I moderna användning, är en grapefrukt en korsning mellan pomelo och en apelsin och en Tangelo är en korsning mellan pomelos och tangeriner. Den tjocka skal av en kinesisk grapefrukt kräver en viss ansträngning att tränga in, men vissa konsumenter tycker att det är värt ansträngningen. När frukterna har skalats bör segment separeras, och det tjocka vita membran mellan segmenten ska kasseras. Efter dessa steg, är den kinesiska grapefrukt perfekt bra att äta eller använda i ett recept. Vissa konsumenter föredrar att smaka ett segment innan förbereder resten, ifall de har valt ut en dålig frukt.

Många specerihandlare och asiatiska marknaderna bära kinesiska grapefrukt. Sök efter företag, fyllig exemplar som känns tunga för sin storlek, och har inga mjuka fläckar och missfärgningar. Frukterna hålla för ungefär en vecka i kyla, men de kan torka ut eller bli sur. Människor i varma klimat där favor citrus kan också prova sina händer till att öva kinesiska grapefrukt hemma.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.