Vad är en gul vattenmelon?

En gul vattenmelon är en bit frukt som är nästan identisk med en traditionell vattenmelon, men köttet inuti är en ljus gul färg istället för röda eller rosa. Smaken är också mycket lika, men vissa säger att det har en sötare eller mer honung-liknande smak. Orange och vita vattenmeloner förekommer. En gul vattenmelon kan vara ett bra mellanmål, och fungerar bra i de flesta recept som kräver vattenmelon.

Gul vattenmelon ser nästan exakt ut som vanliga vattenmeloner på utsidan, och väljs på samma sätt. Välj en gul vattenmelon som känns fast och har ljust gröna hud med marmorerade ränder. När knackade lätt, borde ha ett kristallklart ljud. Frukten ska lukta friskt och känns gedigen. Det vattenmelon ska inte vara mjuka, spruckna, eller blåmärken överallt, men vissa små gula missfärgningar på huden är acceptabelt. Detta inträffar vanligtvis när vattenmelon vilade på marken. En gul vattenmelon kan köpas i alla storlekar, beroende på hur mycket av frukten behövs. Gul vattenmeloner är vanligen ovala eller ovala, och kan även säljas halveras och fyrdelning, för dem som inte behöver en hel vattenmelon på en gång. Köpa en vattenmelon som redan skurits är välgörande, eftersom friskhet och mognad av frukt kan lättare ses. Vattenmeloner finns i seedad eller kärnfria sorter, vattenmelon frön är små och svarta och är ganska lätta att ta bort.

Vattenmelon kan användas på många olika sätt, bland annat i soppor, Kabobs, sallader och salladsdressingar, salsa , kakor, pajer och muffins, eller helt enkelt haft slätt. Vattenmelon är en naturligt söt, mjuk och saftig frukt som är läcker och uppfriskande i sommarhettan, på grund av sin extremt hög vattenhalt. Tillhandahålla olika färgade skivor av vattenmelon på en picknick kan vara ett bra sätt att göra tabellen ser mer inbjudande. Vattenmelon kan också vara toppad med skedar av sorbet eller glass för en enkel efterrätt.

Gul vattenmelon är ett hälsosamt mellanmål eftersom det är fettfri, låg i kalorier och innehåller vitamin C, lykopen, B-vitaminer och kalium, bland andra näringsämnen. När vattenmelon har valt, kan det i allmänhet förvaras i en sval miljö för cirka två veckor. När vattenmelon har skurits ned och skivade, bör förvaras i en sluten behållare i kylen för ungefär en vecka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.