Vad är en grönsak FYRFAT?

Det finns flera kastruller, grytor och kök apparater känd under namnet grönsaker roaster. Vissa är inte ens lämpade för rostning grönsaker i ugnen, men istället bestå av en slitsad pan som sitter ovanpå spisen, vanligtvis på gasbrännare bara. Idén om rostning grönsaker är förvisso inte ny. Rostning kan föra ut sötma i grönsaker, och skapa en helt annan smak från ångkokta eller stekning. Ofta skapade snabbt tänkande kockar en-måltider pott där hela kycklingar eller andra typer av kött eller fisk grillas med olika grönsaker för att skapa en hel måltid.

Tanken med att ha en roaster speciellt för grönsaker är något nytt. Visst har små lergods behållare för stekning hel vitlök glödlampor funnits i minst 30 år. Men med den trendiga typen av rostning eller grillade grönsaker, och med många människor vänder sig till vegetarisk eller flexitarian livsstil, att äga en grönsak roaster bara att baka ditt vegetarianer kan vara ett nytt krav i det moderna köket.

På grund av den varierande karaktär flesta grönsaker rostar, är det svårt att ge en allmän beskrivning. De finns i olika former och storlekar, ett antal olika material (metaller, keramik och keramik), och i olika kostnader. Många är ugn säkra kastruller med lock som har ett rack som grönsaker kan sitta under rostningsprocessen. Detta gör grönsaksjuice att samla nedan, som sedan kan basted tillbaka på grönsaker att öka smak och fukt. Vissa grönsaker rosterier är bara platt kastruller och några lock saknas, men om du steka grönsaker utan lock, speciellt om de kräver långa tillagningstiden, kan du torka ut din veggies.

Vill du verkligen behöver en grönsak roaster om du redan har flera rostning pannor? Det är diskutabelt. Om du har en bra långpanna med lock och ett rack, du kan steka grönsaker för att du orkar utan att köpa en grönsak roaster. Men om du har vegetarianer i hemmet, kan de motsätter sig att använda kastruller att steka köttet att koka grönsaker i ugnen. Så köpa en separat roaster för vegetarianer som får vara i ordning. Å andra sidan, om du planerar att förbereda en enorm mängd rostade grönsaker, kan du överväga att köpa en stor kalkon-långpanna med en infälld rack så att du kan laga mer grönsaker i taget.

Det finns ett antal recept som kan inspirera blivande roaster av grönsaker. Somliga föreslår marinering grönsakerna först så att rostning orsakar smaker att intensifiera och genomsyra hela varje grönsak slice. Du kan också baka hela unmarinated grönsaker, eller använda ett vegetabiliskt roaster för uppstoppade grönsaksrätter. Den största fördelen med att ha ett rack är att grönsakerna inte fastnar i botten, och värmen kan cirkulera runt varje grönsak bit, och se till att varje utsökt morot, lök, paprika, äggplanta skiva eller andra är kokt jämnt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.