Vad är en fransk Rolling Pin?

Franska kavel är ett användbart verktyg i köket för bagare, speciellt de som gillar att laga till bakverk, rulla ut socker cookies, eller göra formade bröd och bullar. Standarden stift är vanligen 2 inches (5,08 cm) i omkrets, och kan komma i olika längder, 18 inches (45,72 cm) brukar vara det mest populära längden. Vad skiljer den från andra rullande stift är att den saknar handtag, och är avsmalnande till en mindre omkrets i varje ände. Det är i huvudsak en runda, vanligen av trä, stick av en viss tjocklek.

Många som bakar regelbundet säger att de föredrar den franska kavel till andra typer eftersom du får en "känsla" för degen bättre med en. Vikten du lägger på stift inte ändras av att du vidrör rullar eller handtag. Detta kan motsvara en större precision i rulla ut bakverk eller andra typer av deg.

andra som lätt hand om den franska kavel. När du har använt det, ger du bara det en sammanfattning tvätta med lite tvål och vatten. Du bör inte över-scrub eller tillämpa överskott tvål. Istället bara ge en kortfattad tvätta och låt det torka. Dessa rullande stift är vanligen av trä, och för mycket tvättmedel kan orsaka skogen för att röta eller varp över tiden, vilket kan påverka hur väl stift fungerar. Du skall aldrig placera en trä Franska kavel i diskmaskinen. Eftersom hållbarheten kan vara ett problem om kavel är inte riktigt brydde sig om, det finns vissa plast, silikon och marmor stift i de franska kavel stil. Dessa kan vara lite tyngre, och många finner dem sämre än trä stilar. Vissa kan vara ganska dyra, medan den genomsnittliga franska trä kavel kostar ca $ 20 US dollar (USD). Det finns några saker du bör inte använda franska kavel för. Många recept kommer direkt att du kan använda rullande stift för att krossa nötter eller frön, antingen genom att slå dem med stift eller upprepade gånger rullande nålen över dem. Detta kan orsaka att träet blir KOPPÄRRIG, och göra det mycket enklare för degen att sticka pinnen som följd. Matberedare, eller gamla rullande pinnar som har ersatts av den nya franska kavel, bättre alternativ för krossning av hårda ingredienser.

Det är oklart varför detta kavel anses franska. Det finns lite historia om när eller var stift utformades. Det är förvisso så att många franska kockar föredrar dessa stift. Kockar som tycker om dem åberopa inte bara "känna" av degen är bättre, men också den relativa lätthet med vilken dessa rullande stift kan manipuleras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.