Vad är en beurre blanc sås?

beurre blanc sås är en rik fransk sås från ett surt minskning vispas tillsammans med stycken av färskt smör. Resultatet används på saker som fisk, ägg, fjäderfä, grönsaker och lägg en komplex, rik lager av smak. Många franska restauranger erbjuder mat överdådigt garneras med beurre blanc sås, och maten kan också göras hemma relativt lätt för patienten kockar med stadiga händer.

På franska beurre blanc leder till "vita smör. " Namnet är en hänvisning till det faktum att medan såsen är kokta och blandas, är det inte brynt, som i fallet om saker som Roux. Beurre blanc sås ibland blandas med andra ingredienser, men som regel det är en fin vit sås, snarare än en tyngre och tätare brun sås. är Ursprunget till beurre blanc sås till stor del höljt i fantasy . En populär historia berättar att en kock förberedde en komplicerad måltid för en statschef, och av misstag lämnade både ägg och dragon ur bernaise. Eftersom kocken inte hade tid att fixa maten, skickades det ut som det är, och att kocken överraskning ansågs skålen en framgång. Andra menar att såsen utvecklades avsiktligt, kanske som en lätt sås på mild sötvattensfiskar såsom öring. En traditionell beurre blanc sås börjar med att minska mycket finhackad schalottenlök i ättika, citronsaft eller vitt vin . När det sura minskningen sker, är bitar av något mjukt smör till och raskt vinkas in Cooks visp snabbt, för att fånga många små luftbubblor i såsen så att den kommer att hålla sig väl. Beurre blanc sås vanligen används omedelbart och kockar är oeniga om eller att inte anstränga den. En del kockar Tillsätt grädde till en beurre blanc sås, för att stabilisera det. Denna avvikelse från traditionell bör inte tekniskt kallas beurre blanc sås, eftersom krämen förändras dramatiskt sammansättning och struktur av såsen. Andra ingredienser såsom dragon eller dillfrön kan läggas till också, för extra smak.

För att göra en grundläggande beurre blanc sås, använda två tredjedelar av en bägare vin , vinäger, citronsaft, eller en kombination av dessa ingredienser. Värm det på medelhög temperatur inställning tillsammans med två finhackad schalottenlök tills den volym av vätskan har reducerats till cirka en fjärdedel av en kopp. Låt blandningen svalna innan den släpps ut på låg värme och snabbt whisking i tre fjärdedelar av en kopp osaltat smör bruten i bitar. Stam, om så önskas, och tillsätt salt och peppar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.