Vad är en ÖVERKOKA Preventer?

A koka över, där hetvatten och annat innehåll SKVALP över sidorna i en pott, är en av de mest fruktade köket olyckor möjligt. Röran finner ofta sin väg in i otillgängliga sprickorna i en ugn, och spillt mat blir en klibbig, brända på röran. Ett sätt att minska chanserna för en katastrofal kokar över är att använda en koka över preventer, ett verktyg eller gadget speciellt designade för att hindra vatten från över kokande.

Det finns ingen anordning som kallas en koka över preventer dock. Vissa matlagning experter menar äldre lösningar som lämnar en ren träsked i potten som den värms till kokpunkten. Annat hem rättsmedel för att förhindra kokar över är att se till potten är tillräckligt stor för den mängd av livsmedlet. Med en större kruka eller mindre vatten kan vara en effektiv och billig form av koka över preventer.

ÖVERKOKA tenderar att inträffa när en ingrediens läggas till varmvatten skjul stärkelsematerial beläggning. Beläggningen flyter på vattenytan och bildar en skummande lager över tiden. Skummet, främst från ris eller pasta, tenderar att förhindra naturlig ventilation, vilket gör att vätskan blir överhettad. När vätskan blir för varmt och skummet är inte skummas av eller rörs i tid, en kokar över kan förekomma. I teorin skulle en effektiv kokar över preventer absorbera denna extra värme och hålla temperaturen under eller vid rätt kokpunkten, och det skulle förhindra skum från att bygga på ytan. En gemensam kokar över preventer finns i många butiker ser ut som ett glas eller keramiskt disk. Denna typ av koka över preventer placeras på botten av tillagningen potten innan vattnet och övriga ingredienser tillsätts. Småningom koka över preventer kommer absorberar överskottsvärme bygga upp skapats av en oskyddad skumskikt. Så länge keramik eller glas kokar över preventer är i vattnet, bör den inte kunna nå överhettad temperaturer och koka över relingen.

En annan typ av koka över preventer behandlar överskottet skum, inte vattnet i sig. En konisk enhet ansluten till locket till en pott bör utarbeta överskottet skum tillbaka i vattnet, vilket förhindrar en super värme problem. Grytlock med särskilda ång-releasing hål kan också minska risken för att koka över. En uppfinnare har även börjat sälja en elektrisk koka över preventer som består av en liten luft-blowing enhet och en spiral plastslang. Denna högteknologiska koka över preventer är utformad för att sitta bredvid krukan och leder en stadig men svag luftström över vattenytan. Om skum är inte tillåtet att bilda helt över ytan, kan man inte skapa en super uppvärmning situation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.