Vad är en Nameko Svamp?

En nameko eller butterscotch svamp är en mängd svamp med en orange mössa och en mild smak. Nameko svamp odlas i Japan, där de är mycket populära och de exporteras till olika delar av världen för att möta konsumenternas efterfrågan. Några japanska restauranger har rätter med nameko svamp, och dessa svampar är också populärt i japansk husmanskost. Om du har ett recept som kräver nameko svamp och du kan inte hitta något i ditt område, kan du försöka använda shiitakes som ett substitut. Den nameko svampen växer i täta kluster av vita stjälkar, och mössor tenderar att vara trångt tillsammans som en följd av det trånga växtsätt av stjälkar. När de är färska, den Mössa har ett blankt utseende, och en något gelatinös känsla. Eftersom svampen kokas, de utvecklar en jellylike konsistens som kan överraska en del konsumenter, detta drag gör dem idealiska för viss uppståndelse frites och traditionella japanska soppor. Du kan också höra nameko svamp kallas Butterscotch svamp eller Pholiota nameko , av människor i en mer formell stämning. Eftersom merparten av dessa svampar odlas, är det ibland möjligt att köpa nameko svamp förrätt, om du är intresserad av odling din egen svamp. De milda och slemmiga svampar brukar vara en förvärvad smak, men vissa tycker texturen roligt och passande med mat från regioner utanför Japan samt i det.

Fresh nameko svamp är normalt tillgängliga från omkring oktober till februari. När plocka svamp ute på marknaden, leta efter glänsande kapsyler med ett nytt utseende och inga allvarliga fläckar eller missfärgningar. Undvik svampar med ett gropigt eller sprucken yta utseende. Slå in svampar i papper och förvara dem i kylen, de håller i allmänhet omkring tre till fyra dagar. Det är också möjligt att hitta nameko svamp i konserverad form på de asiatiska marknaderna året runt.

Ett vanligt användningsområde för dessa svampar är i misosoppa, om du har begåvad med en nameko svamp och du inte vet vad jag ska göra med det. Du kan också försöka med hjälp av svampar i japanska stek recept, vara medvetna om att de blir slemmiga och kladdiga om tillagas för länge, dock. Några japanska konsumenterna har också svamp tillagad med ris och lite ris vinäger. Om du vill experimentera med nameko svamp i mat från andra regioner, anser strukturen innan du lägger den i bekanta maträtter, eftersom sliminess inte ihop med alla livsmedel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.